Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Traditie

Rezultate: [244]  
Pagini: [25]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
HRĂNIREA DEFICITARĂ a CAPRELOR în perioada de iarnă

HRĂNIREA DEFICITARĂ a CAPRELOR în perioada de iarnă

18 ianuarie 2019 - 15:54

Furajarea cu raţii dezechilibrate a caprelor pe stabulaţie, în special în ultimele două luni de gestaţie, poate avea un efect nedorit asupra sănătăţii caprelor, manifestat prin simptome pe care cu greu le putem explica. Dacă în articolul precedent am prezentat efectele deficitului de cupru, în acest material voi descrie urmările nedorite ale deficitului de zinc şi de seleniu la caprine.

COLEGIUL AGRICOL

COLEGIUL AGRICOL "Ţara Bârsei" PREJMER. 57 de ani de învăţământ agricol

17 ianuarie 2019 - 22:25

SUSŢINEM ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR AGRICOL. Suntem la cel de-al 5-lea eveniment cu public al proiectului nostru şi o preocupare importantă în perioada următoare este, pe lângă promovarea liceelor agricole, depistarea problemelor cu care se confruntă aceste unităţi, dar şi încurajarea elevilor, a părinţilor, a mediului de afaceri, a fermierilor să vină spre agricultură şi să-i asigure viitorul prin participarea activă la susţinerea învăţământului preuniversitar agricol.

AGROPAMFLET. Miniştrii catastrofelor!

AGROPAMFLET. Miniştrii catastrofelor!

15 ianuarie 2019 - 10:40

Lucru ştiut şi confirmat de viaţă, graniţa dintre prostie şi ticăloşie este destul de subţire. De-a lungul ultimilor ani, la Agricultură am avut parte numai de miniştri-catastrofă! În perioada ministeriatului lor s-au întâmplat catastrofe, molime, epidemii..., ca pe vremea lui Vodă Caragea! Să argumentăm!

Întrebări şi răspunsuri pe măsura... neştiinţei!

Întrebări şi răspunsuri pe măsura... neştiinţei!

11 ianuarie 2019 - 17:23

Când vezi atâta diversitate de reţete de "furajare" sugerate în mediul online şi mai ales pe paginile de socializare, mai că îţi vine să nu mai creşti nimic în ogradă! Mulţi aşa-zişi crescători habar nu au să facă diferenţa între creştere şi exploatare. 

“FUM ÎMPACHETAT ÎN CARNE” - o afacere de succes

“FUM ÎMPACHETAT ÎN CARNE” - o afacere de succes

09 ianuarie 2019 - 17:43

Ca o formă de reacţie la produsele din carne obţinute în sistem industrializat, pe care le găsim în supermarketuri, şi în condiţiile în care consumatorii manifestă o atracţie tot mai accentuată faţă de alimentele obţinute în cantităţi mai mici şi după reţete tradiţionale, în judeţul Iaşi a crescut numărul producătorilor care răspund acestor cerinţe de nişă.
Una dintre unităţile de producţie care, practic, în ultimul an, a cunoscut o dezvoltare deosebită atât din perspectiva diversificării gamei de produse, cât şi a extinderii reţelei de beneficiari, este Fabrica de Fum Iaşi.

MIERE DE LA MUNTE, cu patalama

MIERE DE LA MUNTE, cu patalama

08 ianuarie 2019 - 23:43

L-am reîntâlnit la IndAgra pe Ioan Bărbuţ, unul dintre veteranii apiculturii româneşti. ”Am 46 de ani lângă stupi”, m-a asigurat, zâmbind de dincolo de piramidele alcătuite din borcane cu miere, unde se află rezultatul muncii albinelor, dar şi al apicultorului. 

MIEII “grei” trebuie produşi mai devreme!

MIEII “grei” trebuie produşi mai devreme!

07 ianuarie 2019 - 16:08

Pentru crescătorii de oi din România, Sărbătorile de iarnă înseamnă colinde tradiţionale, pace şi linişte în suflet şi mese îmbelşugate. În tihna acestor zile, oierii îşi pun fireştile întrebări: Cum a fost anul 2018? Ce trebuie să facem în anul 2019 ca să o ducem mai bine?

CONCURSUL ABONATULUI FERMA 2019: termen limită 5 APRILIE!

CONCURSUL ABONATULUI FERMA 2019: termen limită 5 APRILIE!

07 ianuarie 2019 - 12:25

PREMII PE BUNE! Un TELEVIZOR LED Samsung şi trei TABLETE Samsung. Cum câştigi unul din premiile cu valoare totală de 5.500 de lei!

Din dragoste pentru lemn pictat

Din dragoste pentru lemn pictat

06 ianuarie 2019 - 21:34

Pe Rodica şi Viorel Dîlganu i-am cunoscut la Craiova, în octombrie, la expoziţia Agro Oltenia. Ea este profesor de limba engleză iar soţul economist. În timpul liber însă el meştereşte mici obiecte din lemn, pe care Rodica le pictează cu dragoste şi migală, imortalizând pe suprafeţele lor motive tradiţionale româneşti.

FLUXUL TEHNOLOGIC în ferma de pui de carne

FLUXUL TEHNOLOGIC în ferma de pui de carne

31 decembrie 2018 - 10:29

Un ciclu de producţie în ferma de pui de carne durează nouă săptămâni, din care şase săptămâni sunt necesare pentru creşterea şi exploatarea puilor şi trei săptămâni e perioada de curăţenie, decontaminare şi de vid sanitar-veterinar. Iată cum trebuie organizat fluxul tehnologic în producţia de pui pentru carne.

 

Rezultate: [244]  
Pagini: [25]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   

Video

Scolile agricole - semnal de alarma!

Scolile agricole - semnal de alarma!

Specialist în cresterea pasarilor de curte si absolvent al unei scoli cu profil agricol - Liceul Tehnologic „Mihail Kogalniceanu” din Miroslava (jud. Iasi) - Leonard Stafie considera ca institutiile de învatamânt cu profil agricol au nevoie de sprijin pentru a redeveni ceea ce erau cândva.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Real Deal la Agro Oltenia AGRIN la Agro Oltenia
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?