Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Utilaje Güttler la Voiteg

Publicat: 15 iunie 2010 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Centrul Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii din localitatea Voiteg a făcut un pas important pentru pregătirea fermierilor care doresc să se specializeze în domeniul întreţinerii şi exploatării maşinilor agricole, prin stabilirea unei colaborări cu firma Guttler.

Click pe poza pentru galerie!

Firma germană a pus la dispoziţia cursanţilor din perioada februarie - martie a.c., specializarea „Mecanic de exploatare în cultura mare”, două  maşini agricole pentru lucrările solului şi întreţinerea culturilor, prezentate prin demonstraţii practice chiar de reprezentanţii Guttler, în cadrul cursului „Maşini agricole de lucrat solul şi întreţinerea culturilor”.

Utilajele oferite de Guttler sunt grapa cu discuri Evers şi combinatorul Solmaistru, prezentate pe larg în ediţia din luna decembrie 2009 a revistei Ferma.

Grapa cu discuri Evers (Vario disc - Dulmen) se foloseşte eficient la dezmiriştirea grâului buruienos, a porumbului bătătorit, la prelucrarea patului germinativ pentru semănatul rapiţei, precum şi la alte lucrări ale solului.

Combinatorul Solmaistru se foloseşte la pregătirea patului germinativ, având o capacitate mare de marunţire a solului, datorită tăvălugului Duplex, şi realizează  eficient cultivarea, uniformizarea şi netezirea suprafeţelor.

În viitor dorim ca în cadrul acestor cursuri şi demonstraţii să aducem şi alte firme renumite pe plan mondial care să-şi prezinte ultimele noutăţi în domeniu şi să-i instruiască pe cursanţi pe partea de întreţinere şi de exploatare a acestora.

 

100 de mecanici agricoli

Recent, peste o sută de fermieri bănăţeni, şi nu numai, au absolvit cursurile Şcolii Agricole de la Voiteg, parcurgând zece teme specifice ocupaţiei de Mecanic agricol.

Cursanţii şcolii au beneficiat de experienţa în formare profesională a centrului şi de atenta îndrumare a personalului de specialitate, două treimi din timpul de instruire fiind dedicat pregătirii practice. „Centrul de pregătire implementează un know-how german, testat şi verificat în ţara de origine timp de peste 30 de ani de experienţă”, ne-a explicat Ciprian George Fora, director.

Din totalul participanţilor, 60 la sută au fost cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani.
În urma examenului, fermierii au dobândit recunoaştere naţională pentru competenţele şi deprinderile caracteristice ocupaţiei.

 

CONTACT

Centrul  Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii
Voiteg, jud. Timiş
Tel. 0728284353; 0740031040

Vizualizat: 854 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!