Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

TEHNOLOGII PROFITABILE pentru SFECLA DE ZAHĂR!

Publicat: 27 ianuarie 2017 - 12:14
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

CUM SĂ OBŢII PROFIT CU TEHNOLOGIA POTRIVITĂ? Cu ocazia celei de-a doua ediţii a Simpozionului Regional "Ziua Sfeclei", organizat în luna septembrie 2016 de către Asociaţia Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr Roman (ACSZR) la ferma Valenii Doamnei a societăţii Business Agro Consulting SRL din Girov, jud. Neamţ, s-au prezentat o serie de variante tehnologice şi o colecţie de hibrizi de la cele mai importante firme de inputuri specifice sfeclei de zahăr.

Experienţele au ocupat peste 25 hectare, fiecare variantă şi subvariantă având o lăţime de lucru de cele puţin 12 m, cu excepţia hibrizilor, care au ocupat câte şase rânduri fiecare.

sfecla_bClick pe poza pentru galerie!

Agrofondul asigurat de fermă a avut un aport de elemente fertilizante de bază la hectar de 132 kg s.a. potasiu, 81 kg s.a. fosfor, 132 kg s.a. azot şi 21 kg s.a. sulf. Corectarea pH-ului s-a făcut din vară prin administrarea unei cantităţi de 2,5 t/ha de carbonat de calciu, după care s-a arat profund. În toamnă s-a fertilizat cu fosfor, potasiu şi sulf, după care s-a aplicat o încorporare - nivelare cu un polidisc. Sortimentul de îngrăşăminte chimice a fost unul echilibrat, respectiv sulfat de potasiu & Fertil Natura 24, cu un conţinut de 5% azot, 24% fosfor, 16% potasiu şi 6% sulf (SO3). Azotul din primăvara s-a aplicat o singură dată înainte de pregătirea patului germinativ, în doză de 450 kg/ha nitrocalcar.
Semănatul s-a efectuat în perioada optimă (21-23 martie) cu o semănătoare de precizie modernă, asigurându-se o răsărire uniformă de 100 mii plante/ha.

De aici a început competiţia. Fiecare firmă participantă a contribuit la protecţia culturii, fertilizarea suplimentară, tratamentele cu biostimulatori etc.

Ce tehnologii s-au aplicat şi ce rezultate s-au obţinut, aflaţi din revista Ferma, ediţia 15-31 ianuarie 2017!

Vizualizat: 1226 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?