Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

TEHNOLOGII AGRICOLE. CÂMP curat, PROFIT asigurat!

Publicat: 16 februarie 2017 - 14:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CUM SCĂPĂM DE BURUIENI? Îmburuienarea culturilor agricole este unul dintre factorii responsabili de diminuarea producţiei agricole, buruienile fiind mari consumatoare de elemente nutritive şi de apă din straturile de sol din care se hrănesc şi plantele de cultură. 

Este recomandat ca fermierii să aplice metode integrate de combatere, deoarece mijloacele chimice nu sunt suficiente, întrucât unele specii de buruieni rezistă la acţiunea erbicidelor.

Prin rotaţia culturilor are loc şi o rotaţie a lucrărilor solurilor, a fertilizării şi a erbicidării, care determină schimbarea mediului prielnic pentru dezvoltarea anumitor specii de buruieni.
Spre exemplu, la grâul de toamnă, în cultura repetată, gradul de îmburuienare creşte în al doilea an cu 37 la sută şi an al treilea cu 69 la sută. Faţă de monocultura de grâu, în rotaţia de doi ani îmburuienarea scade de trei ori, iar în rotaţii de patru ani, de peste cinci ori.
Determinându-se gradul de îmburuienare la grâu, în primăvară, s-au găsit: în monocultură - 900 buruieni/mp, care cântăreau 1150 kg SU (substanţă uscată) la hectar, iar în rotaţie de trei ani, 52-85 buruieni/mp, care cântăreau 6-55 kg SU/ha.

rotatia_bClick pe poza pentru galerie!

Despre cum aflăm gradul de îmburuienare şi ce măsuri agrotehnice putem lua pentru a împiedica dezvoltarea nestingherită a buruienilor, citiţi în revista Ferma, ediţia 15-28 februarie 2017!

Vizualizat: 2052 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!