Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tehnică PRO SCARIFICARE. Iată care sunt UTILAJELE cu CEA MAI MARE COTĂ DE PIAŢĂ!

Publicat: 04 august 2017 - 15:29
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PĂSTRĂM APA ÎN SOL! Executarea lucrării de bază a solului cu ajutorul scarificatorului are următoarele avantaje în comparaţie cu arătura: se conservă mai bine materia organică din sol, creşte productivitatea, emisiile de CO2 se reduc semnificativ, drenajul solului este mult mai bun iar capacitatea de înrădăcinare a plantei creşte.

Grupul Maschio Gaspardo produce, la fabrica din Chişineu-Criş jud. Arad, o gamă diversificată de scarificatoare, cu lăţimi de lucru cuprinse între 1,3 şi 7 m, acesta din urmă fiind cel mai mare de pe piaţă.

Maschio-scarficat-1_b

• Prima serie - Pinocchio - este o gamă "entry level", fiind realizată în special pentru fermierii din România care deţin tractoare de 65 CP şi mai ales tractoarele U 650 de la Tractorul Braşov. Maşinile au în configuraţie un tăvălug cu reglare mecanică şi lucrează la adâncimea de până la 45 cm.

Maschio-scarificat-2_b

Gama Attila este cea mai vândută pe piaţa din România, scarificatoarele putând fi configurate atât cu tăvălugi cu reglare mecanică, cu diametrul rotorului de 140 mm, cât şi cu tăvălugi cu reglare hidraulică, având diametrul rotorului de 220 mm. Dălţile şi sapele laterale de pe organele active sunt tratate cu Tungsten, având o durată de viaţă mult mai mare. Dălţile scarificatoarelor Maschio sunt patentate, însă în ultimii ani au apărut producători care le-au copiat. Pentru a avea certitudinea că produsul achiziţionat este original, trebuie să verificaţi ca sigla să fie ştanţată pe fiecare element în parte. Ca noutate, începând cu acest an sunt disponibile şi dălţile ce au în vârf plăcuţe vidia.
Gama Artiglio este vârful de lance al producătorului italian, acesta fiind modelul cu care s-a început producţia de scarificatoare în România, în anul 2003. Adâncimea de lucru a maşinilor este de până la 60 cm şi poate creşte, în cazul modelelor Artiglio Magnum, până la 70 cm. Modelul Diablo este un scarificator rabatabil tractat, cu lăţimi de lucru de 5 m, 6 m şi 7 m. Implementul poate fi configurat atât cu tăvălug dublu cu dinţi, cât şi cu o baterie dublă de discuri.

Detalii despre utilajele Maschio şi cu ce noutăţi merge compania la Agritechnica, aflaţi din revista Ferma, ediţia 1-15 august 2017!

Vizualizat: 3203 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?