Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Sistemele GPS pentru agricultură

Publicat: 05 martie 2012 - 14:00
3 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Exigenţele agriculturii moderne ţin de productivitate şi eficienţă ridicată. Reducerea costurilor, reducerea timpului de lucru şi siguranţa controlului asupra activităţilor agricole în globalitatea lor sunt factorii esenţiali ai rentabilităţii şi competitivităţii, atât pe plan intern, cât şi pe plan extern

Click pe poza pentru galerie!

Tehnologiile de poziţionare, transmiterea fără fir şi prelucrarea informaţiilor au modificat considerabil modalităţile de abordare a exploatării agricole. Agricultorii sunt din ce în ce mai apţi pentru a controla şi ameliora fiecare operaţiune, de la semănat la recoltat, şi au trecut de la gestiunea la hectar, la gestiunea pe metru pătrat.

Informaţiile de pe teren pot fi transferate rapid şi fiabil către instrumentele de gestiune, pentru analiza informaţiilor colectate şi definirea acţiunilor ulterioare. Sistemele GPS constituie o categorie aparte a acestor instrumente.

Sistemele GPS pentru agricultură pot fi împărţite în trei mari categorii:

• ghidare şi măsurare;
• autoghidare;
• urmărirea flotei şi a consumului de carburant.

Sistemul de ghidare este un aparat bazat pe tehnologia de geolocalizare prin satelit (GPS). Pornind de la o linie de reper (dreaptă sau curbă) şi de la definirea lăţimii de lucru a utilajului, sistemul este capabil să genereze linii virtuale care vor fi urmate de către şofer. Sistemele de ghidare aduc un nivel de precizie şi control suplimentar, permiţând cunoaşterea poziţiei utilajului şi menţinerea acestuia pe o traiectorie precisă şi repetabilă, chiar şi în condiţii meteo dificile (noapte, praf, pantă sau soluri heterogene).

Avantajele ghidării agricole prin satelit:

• Economie (carburant, erbicide, pesticide etc.)
• Rapiditatea lucrării
• Calitatea lucrării, oricare ar fi condiţiile de vizibilitate

 

Sisteme de ghidare

Autoghidarea permite preluarea controlului vehiculului şi valorizarea la maximum a GPS-ului. Utilizarea sa este indispensabilă atunci când lucrăm cu corecţie Omnistar (precizie 5-10 cm) sau RTK (precizie 2-3 cm).

Urmărirea flotei şi a consumului de carburant. Aceste sisteme permit localizarea în timp real sau conform unui istoric, a maşinilor agricole şi a angajaţilor care le utilizează, de la orice calculator sau telefon conectate la internet. Sunt generate rapoarte privind durata de lucru şi consumul de carburant. Consumul de carburant este urmărit de un captator instalat în rezervorul utilajului; în caz de depăşire a unui prag de consum, un SMS va fi expediat către persoanele prestabilite.

Agri Inovaţie comercializează în România echipamente GPS pentru agricultură (ghidare şi măsurare, autoghidare, urmărirea flotei şi a consumului de carburant). În acelaşi timp, Agri Inovaţie este reprezentant oficial TeeJet în România, comercializând nu doar sistemele GPS ale acestui producător, dar şi duze şi accesorii de pulverizare.

Societatea mamă a Agri Inovaţie este specialistul numărul 1 în Franţa în domeniul controlului şi a verificării echipamentelor de pulverizare. Principala preocupare a societăţii este oferirea soluţiilor care facilitează luarea de decizii în agricultură. Agri Inovaţie oferă o gamă largă de umidometre, pH-metre, anemometre etc.

 

Modele de GPS-uri agricole

Centerline 220 - ghidare. Utilizare simplă, raport calitate preţ imbatabil. Preţ: 950 Euro+TVA

Matrix 570 - ghidare şi măsurare suprafeţe agricole. Înregistrare şi export către calculator. Produs evolutiv (este compatibil cu modulele de autoghidare şi gestiune a tronsoanelor rampei de pulverizat). Ecran touchscreen. Opţional: cameră video. Preţ: 1850 Euro+TVA

TrackGuide - ghidare şi măsurare suprafeţe agricole. Înregistrare şi export către calculator. Produs evolutiv (este compatibil cu modulele de autoghidare şi gestiune a tronsoanelor rampei de pulverizat). Preţ: 1800 Euro+TVA

mojoMINI - ghidare şi măsurare suprafeţe agricole. Ecran touchscreen. Preţ: 995 Euro+TVA

Pentru mai multe informaţii despre produsele şi serviciile societăţii Agri Inovaţie puteţi vizita site-ul www.agri-inovatie.ro sau puteţi suna la 0356.564.142, 0748.291.609

Site Agri Inovaţie Click pe poza pentru galerie!

Vizualizat: 2058 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
GPS agricultura: ghidare si masurare suprafete agricoles
|
02. 07, 2013. Thursday 00:33
GPS agricultura: ghidare si masurare suprafete agricole Tel: 0332564100 Mobil: 0748291638 Fax: 0318161819 Email: contact@gps-agricultura.ro Site Web: http://www.affaires-roumanie.ro/gps
2.
GPS agricultura: ghidare si masurare suprafete agricole
|
05. 28, 2012. Monday 14:45
cele mai bune preturi! www.mqm.ro
1.
GPS agricultura: ghidare si masurare suprafete agricole
|
03. 29, 2012. Thursday 05:01
GPS agricultura: ghidare si masurare suprafete agricole Preturi incepand cu 499 Euros fTVA Detalii: http://www.gps-agricultura.com sau la 0748291638
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?