Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PROTECŢIA PLANTELOR. NOUTĂŢI despre COMBATEREA DĂUNĂTORILOR!

Publicat: 08 februarie 2017 - 14:02
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

TEHNICI LA GRANIŢA ENTOMOLOGIEI. Este vorba despre o abordare foarte recentă în combaterea insectelor dăunătoare din culturile agricole şi horticole, dezbătută la Congresul Internaţional de Entomologie  (octombrie 2016, Orlando - SUA), respectiv folosirea tehnicii interferenţei ARN (ARNi), metodă situată încă la graniţa entomologiei agricole. 

Ce este Interferenţa ARN? Este un mecanism nartural, pe care oamenii l-au descoperit acum. Acest lucru demonstrează că Natura are în continuare multe taine. Descoperirea acestora ar putea duce, pe viitor, la găsirea unor alternative la combaterea clasică a insectelor dăunătoare. Rămâne de văzut şi cât de accesibile vor fi, pe viitor, fermierului român.

Tanymecus_bClick pe poza pentru galerie!
Iată ce tratamente bazate pe interferenţa ARN sunt în cercetare!

Este cunoscut faptul că ARN (acidul ribonucleic) mesager (ARNm) transportă instrucţiunile necesare sintetizării proteinelor către ribozom, partea celulei în care sunt „asamblate” proteinele. În ultimii ani, biologii au descoperit o mulţime de alte molecule care reglează fin acest proces, inclusiv câteva tipuri de ARN. Printr-un fenomen natural, cunoscut drept interferenţa ARN, fragmente scurte de ARN pot intercepta şi distruge ARN-ul mesager înainte ca acesta să transporte instrucţiunile. Cercetătorii încearcă acum să creeze tratamente bazate pe interferenţa ARN (ARNi), pentru inactivarea expresiei unei anumite gene (de exemplu, blocarea digestiei la insectele dăunătoare). Această descoperire a deschis noi frontiere în domeniile medicinii umane, dar şi al protecţiei plantelor (combaterea bolilor şi dăunătorilor). Cu ARNi, există posibilitatea de a crea fragmente scurte de ARN care să se potrivească cu orice genă sau parte a acesteia şi să o inactiveze.

Rezultatele preliminare sunt promiţătoare. Detalii despre cele mai noi tehnologii pentru protecţia plantelor, găsiţi în revista Ferma ediţia 1-14 februarie 2017!

Vizualizat: 1889 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?