Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

PRIMĂVARA AGRICOLĂ: Alexander Degianski nu erbicidează grâul

Publicat: 22 aprilie 2022 - 15:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În zona de vest, cultura de rapiţă necesită multă atenţie din partea cultivatorilor. “Deşi am avut puţină Phoma spp. la începutul primăverii, cu puţină grijă şi ceva tebuconazol am scăpat de ea. Ceutorhynchus este, deşi nu pare, marele duşman al rapiţei, aşa că trebuie urmărit foarte atent şi distrus!”, susţine Alexander Degianski, din Giulvăz, judeţul Timiş. 

Start semănat la 25 martie

Fermierul a început semănatul porumbului destul de devreme, pe 25 martie, când temperatura solului era de 7,9 grade C. “Teoretic, adâncimea de semănat este de 10 ori diametrul seminţei semănate. Practic, porumbul îl semănam la o adâncime între 3 şi 9 cm, în funcţie de umiditate, sol şi temperatură. Eu am încorporat sămânţa la 5-6 cm, unde este umezeală”, precizează bănăţeanul.

Alexander Degianski pe teren_b

Potrivit acestuia, la începtul lunii, grâul arăta foarte bine, dar tânjea puţin după apă! “Nu am făcut nici un tratament, nici nu mă grăbesc pentru că e aproape cristal curat de boli, ici-colo o pată de septorioză, nesesizabil. Buruieni nu sunt pentru că e erbicidat din toamnă, aşa că n-are sens să călcăm şi să stresăm grâul”, consideră Alexander Degianski, care este pregătit să intervină cu tratamentele fitosanitare, atunci când va fi cazul.  

Vizualizat: 2288 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?