Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Penele de cauciuc în câmp nu vor mai fi o problemă!

Publicat: 09 decembrie 2021 - 14:37
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Grupul german Continental a venit cu o soluţie mult aşteptată de către fermierii din întreaga lume, pentru care a şi obţinut o medalie de argint pentru inovaţie la Agritechnica, evenimentul numărul unu în lume în ceea ce priveşte tehnica agricolă.

Anvelopele agricole sunt mereu expuse în câmp pericolului de a fi deteriorate, fie la contactul cu diferite obiecte contondente sau chiar a resturilor vegetale, cum ar fi cioturile rămase în urma recoltării. De obicei, penele apar la momentul nepotrivit şi în locul nepotrivit, lucru care este valabil şi în cazul utilajelor agricole. Cu toate acestea, efectele adverse ale unui pneu dezumflat în agricultură sunt considerabil mai grave decât în alte industrii, iar daunele cauzate de corpurile străine introduse în anvelopă apar mult mai frecvent.

Continental-Agro_ContiSeal_bDatorită dimensiunii şi greutăţii maşinilor, dar şi a anvelopelor în sine, un astfel de eveniment neprevăzut înseamnă în primul rând pierderi mari de timp, care în ferestrele de semănat sau recoltat pot deveni o pacoste pentru orice fermier. Schimbarea unei anvelope pe câmp duce inevitabil la întârzieri semnificative în producţie. Iar acestea depăşesc costurile de schimbare a anvelopei, ca să nu mai vorbim despre posibilele riscuri care decurg din modificarea comportamentului de manipulare în cazul în care o anvelopă se sparge.

Continental a dezvoltat o soluţie tehnologică menită să prevină astfel de situaţii nedorite. Concret, cu ajutorul unui polimer vâscos aplicat pe partea interioară a anvelopelor agricole s-a reuşit etanşarea scurgerilor în cazul în care banda de rulare este pătrunsă de corpuri străine, cum ar fi cuiele sau alte obiecte ascuţite. În ciuda avariei, vehiculul poate fi condus în continuare iar anvelopa reparată sau schimbată ulterior. Acest lucru se poate dovedi deosebit de important în intervalele de timp foarte strânse în care deseori trebuie finalizate lucrările agricole.

Agritechnica_2022_Argint_bChiar dacă nu este o noutate absolută - această tehnologie este folosită de ani buni pe camioanele mari de transport dar şi în industria automobilelor - sistemul inovator Agro ContiSeal dezvoltat de Continental marchează o etapă crucială în domeniul anvelopelor agricole şi aduce o contribuţie majoră la asigurarea fiabilităţii în funcţionare a maşinilor atunci când contează cu adevărat. Schimbarea anvelopelor în condiţii dificile, direct în câmp sau pe şosea, poate fi, prin urmare, evitată pe scară largă şi poate fi făcută mai târziu în atelier. Prin urmare, disponibilitatea vehiculelor este crescută, lucru foarte important, mai ales în cazul maşinilor de recoltat specializate.

Vizualizat: 8280 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?