Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

IntelliSense şi Intelligent Trailer Braking System, printre cele mai inovatoare tehnologii agricole ale anului

Publicat: 09 ianuarie 2019 - 11:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Societatea Americană a Inginerilor Agricoli şi Biologici (ASABE) a publicat rezultatele anchetei privind desemnarea celor mai inovatoare tehnologii agricole lansate anul trecut, iar New Holland a obţinut două premii.

IntelliSense™ şi Sistemul Inteligent de Frânare a tractoarelor cu remorcă au fost recompensate cu premiul AE50, distincţie instituită în urmă cu 32 de ani, pentru a recunoaşte şi onora cele mai inovatoare progrese din industria agro-alimentară. Aceasta este cea mai recentă recunoaştere primită de cele două sisteme noi marca New Holland, care au primit premii în întreaga lume pentru beneficiile pe care le aduc fermierilor.

Sistemul pro-activ şi automat IntelliSense™, disponibil pe combina New Holland CR Revelation, duce automatizarea la un nou nivel, fiind gândit pentru obţinerea unui randament maxim, pentru reducerea pierderilor şi pentru eliminarea spargerii seminţelor. Sistemul permite combinei să facă toate ajustările necesare la fiecare 20 de secunde, prin selectarea celei mai bune opţiuni din 280 de milioane de posibilităţi existente.

New_Holland_CR10_90_Revelation_bSistemul a fost prezentat în avanpremieră la evenimentul Field Academy 2018, care a avut loc în România, la ferma Lux Com administrată de Gheorghe Ţuţuianu. Sistemul IntelliSense™înseamnă mai puţine decizii de luat de către operator, înseamnă confort şi încredere în munca depusă şi o interfaţă de operare simplă şi intuitivă. Acesta permite operatorului să aleagă din 4 moduri de lucru disponibile: Limited Loss/Limitarea pierderilor, Best Grain Quality/Cea mai bună calitate a boabelor, Maximum Capacity/Capacitate Maximă sau Fixed Throughput/Debit Fix.

IntelliSense™ verifică parametrii combinei în timpul recoltatului în funcţie de obiectivele fermierului şi reglează automat şi constant sistemele deja existente: Cruise Control, IntelliCruise, OptiFan, DynamicFlow.

De asemenea, IntelliCruise™ II, sistemul de alimentare uniformă cu material a maşinii, este optimizat ca să crească viteza de răspuns şi stabilitatea utilajului. Acesta reglează automat viteza de înaintare a utilajului şi este acum prevăzut cu noi funcţii, oferind posibilitatea de a opta pentru una din trei "strategii de recoltare", astfel încât fermierul poate ajunge rapid la rezultatul dorit: modul Maximum Capacity/Capacitate Maximă creşte viteza de lucru a utilajului utilizând puterea maximă a motorului sau până la viteza maximă de înaintare; modul Fixed Throughput/Debit Fix ajustează viteza de înaintare prin stabilirea unei încărcări prestabilite ale combinei, astfel încât productivitatea să rămână constantă chiar şi în sole cu producţie neuniformă; modul Limited Loss/Limitarea pierderilor variază viteza de la sol pentru a menţine un flux constant, dar dacă acest lucru face ca pierderile să crească, atunci debitul este redus automat pentru a le reduce.

New_Holland_T7_270_Autocommand_bAcest sistem a fost premiat datorită beneficiilor importante pe care le aduce operatorilor: mai puţine decizii de luat, confort sporit şi încredere în munca desfăşurată, reducerea nivelului de oboseală şi surmenaj şi o interfaţă de lucru mult mai facilă.

Sistemul Intelligent Trailer Braking System este, de asemenea, o caracteristică inovatoare care controlează sistemul pneumatic de frânare al remorcilor tractate de tractoare. Dezvoltat pentru gama de tractoare cu transmisie AutoCommand, T7 şi T6, sistemul asigură stabilitate la frânarea cu o remorcă, în special pe suprafeţe cu frecare redusă, având ca rezultat o mai mare siguranţă. Mai mult, sistemul se asigură că viteza de decelerare a tractorului şi a remorcii se aliniază atunci când viteza tractorului este redusă prin utilizarea exclusivă a transmisiei cu variaţie continuă. Acest lucru este posibil prin detectarea vitezei de decelerare a tractorului şi apoi prin aplicarea automată a frânelor pneumatice ale remorcii şi prin modularea acţiunii acestora pentru a se asigura că remorca acţionează cu aceeaşi viteză.

Companii din întreaga lume s-au înscris în competiţia anuală ASABE, întrând în cursa pentru AE50 şi peste 50 de produse de top au ajuns printre finalişti. Juriul a selectat produsele inovatoare care aduc cele mai bune avantaje pentru industria alimentară şi agricolă.

Vizualizat: 518 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?