Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Încălzirea fermelor cu panouri radiante Lupus

Publicat: 03 septembrie 2012 - 15:00
7 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

După o experienţă de peste 30 ani de cercetare şi dezvoltare, sistemul de încălzire cu radiaţii infraroşii inovat de firma elveţiană LUPUS-Technologie a dovedit cel mai bun raport căldură degajată/energie consumată

Click pe poza pentru galerie!

Pornind de la principiul prin care undele de lumină solară încălzesc pământul - componenta infraroşie a undelor luminoase solare încălzesc corpurile pe care le întâlnesc în cale -, compania LUPUS-Technologie Elveţia a dezvoltat şi brevetat un conductor dintr-un aliaj special, mai subţire decât firul de păr uman, care atunci când este alimentat cu energie electrică se încălzeşte şi prin radiaţie infraroşie de undă lungă încălzeşte corpurile solide şi lichide pe care le întâlneşte.

Când unda infraroşie întâlneşte un corp, aceasta se transformă parţial în căldura înmagazinată în acel corp şi parţial este reflectată şi loveşte alte corpuri, transformându-se mai departe în căldură.

Pe acest principiu, cu un singur panou radiant putem încălzi toţi pereţii, tavanul şi podeaua unei încăperi. Aerul se va încălzi ulterior, dar va fi cu câteva grade mai rece decât corpurile.

Din acest motiv, în încăperea respectivă nu se formează niciodată condens sau mucegai şi se evită fenomenul de convecţie, ceea ce face ca aerul să nu ridice praful, rămânând curat. S-a demonstrat că undele infraroşii lungi sunt benefice organismelor vii. Compania Lupus a dezvoltat chiar şi aparate de termoterapie bazate pe acest fenomen.

 

Conductorul de încălzire Lupus

Sistemul de încălzire cu radiaţii infraroşii al firmei elveţiene LUPUS-Technologie este la ora actuală cel mai economicos din lume. La baza acestui sistem stă conductorul de încălzire LUPUS, produs patentat şi executat dintr-un aliaj special, care produce din energie puţină multă căldură. Căldura produsă este sănătoasă şi ieftină. S-a demonstrat că radiaţia termică infraroşie este foarte bună pentru sănătate şi mai ales pentru creşterea imunităţii împotriva bolilor la animale.

Alt avantaj constă în faptul că se poate încălzi doar spaţiul necesar din încăpere. Astfel, printr-o dispunere corespunzătoare a panourilor se poate încălzi uniform întreaga suprafaţă a grajdului, cât şi zone individuale din grajd.

 

Reduce la jumătate cheltuielile cu încălzirea

Distribuirea căldurii în mod raţional presupune o economie de costuri cu încălzirea de până la 50%. Pentru încălzirea grajdurilor, unde regimul de funcţionare al sistemului este de 24 h pe zi, putem avea un consum de 100 kWh/an/mp încălzit.

Dotarea profesională a grajdurilor cu sistemul de încălzire LUPUS-Technologie se face pe baza unui proiect care cuprinde dimensiunile exacte ale spaţiilor şi distribuirea zonală a animalelor.

Acest sistem de încălzire cu radiaţii infraroşii are foarte multe avantaje: instalarea simplă şi rapidă; nu necesită ventilaţie, deoarece nu se produce condens; nu se produce mucegai, iar cel existent este distrus; nu există convecţie, aerul rămânând curat, are o durată de viaţă nelimitată; nu necesită mentenanţă; căldura se distribuie uniform pe întreg spaţiul încălzit.


Independenţă energetică

Datorită acestui consum mic de energie, sistemul de încălzire LUPUS poate fi alimentat şi de la turbinele eoliene realizate tot de către Lupus, costurile cu consumul la energie fiind reduse astfel până la zero.

Pentru independenţa energetică, se pot monta turbinele eoliene LUPUS-Technologie ET800 sau ENFLO, care la ora actuală sunt cele mai performante în clasa turbinelor eoliene mici, deoarece folosesc o tehnologie revoluţionară care le permite să funcţioneze fără generator electric clasic.

În loc ca puterea eoliană să acţioneze un generator electric, prin intermediul mişcării de rotaţie a paletelor turbinei, turbina preia rolul de generator, mărind astfel eficienţa sistemului.

Diferenţa majoră faţă de celelalte sisteme constă în faptul că magneţii permanenţi şi înfăşurările statorice sunt montate pe inelul exterior şi turbina lucrează însăşi ca un generator. Ea produce energie chiar şi la viteze mici de vânt şi oferă un randament peste medie. Cu mai puţin de 35 dBA la putere nominală, turbina de vânt lucrează extrem de silenţios şi nu produce vibraţii, deoarece nu are angrenaje mecanice.

Acest echipament e folosit cu succes, la ora actuală, atât în zootehnie (spaţiu închis), cât şi în serele legumicole.  În Cehia, de exemplu, unele ferme pentru creşterea cailor (cabalinelor) dispun de acest sistem.

Toate produsele companiei elveţiene LUPUS-Technologie, respectiv sistemele de încălzire cu radiaţii infraroşii şi turbinele eoliene, sunt disponibile şi în România.

Vizualizat: 1098 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [7]  
Pagini: [1]  1   
7.
Tomisch
|
06. 10, 2014. Tuesday 12:48
Daca nimeni ,,adica autorul nu raspunde" raman la convingerea ca a fost o mare plesneala inovatoare din pusta timiseana. la munca tovarasi profesori, poate de aici puteti si sa dati inovatii pe placul fermierilor.
6.
Lupus
|
04. 30, 2013. Tuesday 08:26
Multumiri tuturor comentatorilor. Adevarati profesionisti - practicieni. Intr - o lume plina de mistere esti pacalit de cei mai mari inovatori. Dascalul ar trebui sa faca dovada veridicitati si dupa aceea sa vina cu teze de doctorat in fata publicului. Dascalul nu trebuie sa afirme ce nu se poate confirma, nu are voie sa predea iluzii la cei nevoiasicare isi doresc suprimarea, scurtarea cheltuielilor cu privire la confort. Ma intereseaza eolienele pe care d-ul profesor le arata. DACA ESTE ADEVARAT PESTE O LUNA VREAU SA LE VAD PE CALEA ARADULUI, DACA NU LE VAD, POT SPUNE CA ESTE O MARE PACALEALA.
5.
Raspuns la comentariile cu firma Lupus
|
03. 26, 2013. Tuesday 23:15
Referitor la panourile radiante produse de o firma serioasa si profesionista, acestea functioneaza in mod eficient si au capacitatea de a incalzi o incapere la costuri relativ mai mici decat sistemele de incalzire clasice. Din pacate pe piata din Romania se comercializeaza in proportie de 90% panouri radiante cu infrarosu de o cliatate indoielnica, fabricate de producatori neseriosi. Aceste panouriu radiante consuma multa energie electrica si nu ofera confort termic minimal. Totusi, aceste panouri se vand datorita pretului mult mai mic. Cumparatorii dau banii degeaba, pentru ca in final vor trebui sa recurga tot la sisteme de incalzire clasice. Incepand cu luna ianuarie a acestui an reprezentanta firmei LUPUS s-a retras de pe piata din Romania.
4.
abureala
|
03. 22, 2013. Friday 12:25
Il rog pe domnul Bungescu SA MI IMPRUMUTE UNUL DE PROBA FACEM TESTE SI DACA E ASA CU SCRIE IN ARTICOL I L PLATESC DACA MINTE NU I LMAI INAPOIEZ!
3.
panouri radiante
|
03. 14, 2013. Thursday 21:36
o marea plesneala cu panourile radiante,am 1 buc de 700W la o camera de 11mp si nu face nimic fara ajutorul sobei..daca-l las non-stop in priza nu atinge 19 grade.camera fiind 3/4 izolata si geam termopan..teapa curata
2.
panouri radiante
|
02. 11, 2013. Monday 19:32
Posed panouri radiante si tin sa va spun ca economia este relativa.Am patru panouri de 750 w si unul de 550 w,contoarul zbarnaie plus ca trebuie sa mearga aproape non-stop ca sa se simta ceva.Sa nu mai vorbim de temperaturi cu - cand nu fac fata obligat trebuie ceva supradimensionat,concluzia este ca e cam abureaalasi spun asta deoarece posed 5 asemenea experimente ...
1.
M- ar interesa panourile eolianele
|
11. 04, 2012. Sunday 15:10
Buna ziua Va ro daca se poate mai multe detalii despre panourile lupus si eoliene (locatie si pret)
Rezultate: [7]  
Pagini: [1]  1   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!