Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Grâul hibrid începe să se vadă pe radarul Syngenta

Publicat: 24 ianuarie 2020 - 16:16
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Syngenta dezvoltă de ceva timp tehnologia hibridă pentru cultura de grâu, care ar putea fi disponibilă la nivel comercial în următorii ani, oferind un viitor mai sigur fermierilor care cultivă această cereală.

Compania Elveţiană, care se numără printre cei mai mari furnizori mondiali de seminţe şi produse pentru protecţia plantelor, lucrează la un program despre care spune că va oferi cultivatorilor o consistenţă mai bună a randamentelor, datorită plantelor mai mari şi mai puternice, care sunt capabile să absoarbă mai mulţi nutrienţi şi să utilizeze apa mai eficient.

Grau_bProgramul de ameliorare ce urmăreşte crearea de hibrizi de grâu este destul de avansat, existând deja câteva platforme de testare în Franţa. "Ne aşteptăm ca primele produse să fie înregistrate în următorii câţiva ani. În esenţă, a trebuit să transformăm complet cultura de grâu dintr-o cultură auto-polenizatoare într-o cultură cu polenizare încrucişată, iar acesta este un proces incredibil de complex. Grâul are trei genomi (aluzie la cele trei linii ancestrale care au stat la baza formării grâului actual), în timp ce oamenii doar unul", a remarcat Rob Hiles, senior manager pentru Europa, Africa şi Orientul Mijlociu în cadrul companiei Syngenta.

Hiles a spus că un studiu privind plantarea orzului hibrid în Franţa a oferit indicaţii asupra beneficiilor pe care le-am putea aştepta de la grâul hibrid. "Cu varietatea hibridă de orz numită Hook, s-a reuşit reducerea la jumătate a cantităţii de fungicide aplicate în prima fază, ceea ce reprezintă un mare avantaj pentru mediu. Iar productivitatea a fost mai mare cu 0,96 tone pe hectar, care se traduce în 72 de euro/hectar. Aşadar vorbim de o îmbunătăţire a rentabilităţii pentru fermier", constată specialistul Syngenta.

Pentru sezonul agricol 2019-2020, portofoliul Syngenta pentru piaţa românească include patru soiuri de grâu şi un hibrid de orz, varietăţi adaptate condiţiilor specifice din ţara noastră.

Vizualizat: 1365 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

V-ați asigurat culturile? Daunele au fost nelipsite pe plantațiile de viță de vie portaltoi în județul Timiș! 
Branislav Giurici ne recomandă Agra Asigurări! Contactează-i! https://www.agraasigurari.ro/

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Zsolt Tamássy

Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta AGRO EDMA, 2.500 ha: La discuit și fertilizat cu Massey Ferguson 8740S DYNA-VT şi 7726S DYNA 6 Trei lucrări dintr-o singură trecere cu discul Discordon DXRV II
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?