Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

FERMIERUL nu e FITOPATOLOG! Unde sunt laboratoarele de CARANTINĂ?

Publicat: 07 septembrie 2017 - 09:29
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VREM SERVICII DE PATOLOGIE! Octavian Groza, directorul tehnic al fermei lui Gheorghe Ţuţuianu, din judeţul Călăraşi, susţine că agricultura are nevoie din nou de acele laboratoare de carantină care să emită prompt prognoze şi avertizări, pentru a le face fermierilor viaţa mai uşoară.

"Cândva a existat acest serviciu. Uneori fermierul nu poate determina cu precizie o boală sau un atac de dăunători, de aceea ar fi nevoie de aceste buletine de analiză. Ţin minte că după '89 au apărut acele staţii de teledetecţie care determinau condiţiile atmosferice, temperatura, umiditatea, corelate cu nişte grafice şi, colectând anumiţi parametri din câmp, se putea afla când este perioada optimă pentru apariţia bolilor sau a dăunătorilor", îşi aminteşte specialistul.

Octavian-Groza-fermier_b

Anul trecut, acesta găsise o boală la grâu care făcea ravagii şi nimeni nu putea să o identifice.

Fermierul atrage atenţia şi asupra amestecului de substanţe folosite pentru protecţia plantelor! Ce spune acesta despre “cocktail-urile” periculoase, aflaţi din revista Ferma, ediţia 1-14 septembrie 2017!

Vizualizat: 813 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?