Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Eveniment de câmp. Tehnologii de nutriţie a plantelor CICh România în cultura de porumb

Publicat: 02 noiembrie 2017 - 11:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

2 noiembrie 2017. Pe terenurile societăţii comerciale Business Agro Consulting SRL din Girov, din judeţul Neamţ, proprietatea dr. ing. Vasile Pop Silaghi, unul dintre cei mai cunoscuţi fermieri din România, are loc un eveniment de câmp pe tema nutriţiei culturii de porumb. 

În faţa invitaţilor, producători agricoli din judeţele limtrofe moldovene, combinele recoltează loturile de porumb, amenajate pe o solă din localitatea Mărgineni, care au fost fertilizate cu tehnologiile propuse de Combinatul de Îngrăşăminte Chimice din Năvodari - România (CICh).    
Astfel, echipa tehnică a CICh România a elaborat  două variante tehnologice de fertilizare - Amesal (un polimer de sinteză de cea mai nouă generaţie care priveşte degajarea controlată a masei de fosfor cu inhibitor de dispersie) şi NG ce cuprinde o gamă de produse deja consacrate pe piaţa din România, dezvoltate cu tehnologia degajării controlate a azotului.

Discuţiile, schimburile de experienţă şi informaţii între cultivatorii de porumb şi specialiştii în nutriţia plantelor de la CICh România continuă la Hanul Ancuţei în timpul unei mese tradiţionale româneşti.

Porumb_b

CICh România este o societate cu capital integral privat, înfiinţată în anul 2002, a cărei misiune, evidenţiată şi prin sloganul “Pentru o bună creştere!”, este aceea de a susţine prin soluţii eficiente nutriţia plantelor, indiferent de tipologia lucrărilor agricole şi a solurilor.
Producţia îngrăşămintelor se realizează la Năvodari, judeţul Constanţa.

Vizualizat: 1115 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?