Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Ediţia cu numărul 5 a platformei Donau Soja realizată la Agrichim Feteşti

Publicat: 12 august 2018 - 01:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Anul acesta platforma a avut în comparaţie 41 de soiuri de soia şi experienţe cu densităţi şi distanţe variabile, dar şi soluţii de erbicidare, fertilizare şi control al dăunătorilor.

Atât lotul cât şi cele peste 800 ha cu soia semănte anul acesta de fermierul Viorel Nica au beneficiat la sămânţă de tratamentul cu Poliriz S, despre care administratorul Agrichim Fetesti susţine că este cel mai bun produs pentru bacterizarea seminţelor de soia.

Donau Soja_Agrichim Fetesti_2_b

Trebuie să amintim aici că regele soiei din România, dr Eugen Mureşanu, a venit anul acesta la toate platformele Donau Soja cu viitori săi înlocuitori. Ca un tată care îşi îndrumă copiii într-o afacere cu Dumnezeu. De asemenea, Donau Soja Republica Moldova a adus din nou fermieri interesaţi de cultura de soia. Fermieri care au scos plugul din dotare si au trecut de ceva ani la tehnologia minim tilage. asa se face că reprezentantul Horsch în România, Constantin Curcă, i-a talonat îndeaproape pe clienţii săi. Cooperativa Glia de peste Prut lucrează peste 10.000 ha în acest sistem tehnologic conservativ deoarece precipitaţiile sunt deficitare iar scăderea costurilor înseamnă mărirea profitului într-o agricultură în care nu există subvenţii.
La Agrichim Feteşti vin în fiecare an oameni deosebiţi din agricultură, cum ar fi fostul ministru al agriculturii Adelina Popescu sau Dumitru Manole, administratorul First Grain Amzacea. Dar şi renumiţi profesori şi cercetători precum dr Ion Toncea, preşedinte Eco Agricultura.

Donau Soja_Agrichim Fetesti_3_b

Pe larg despre eveniment în revista Ferma.

Donau Soja_Agrichim Fetesti_4_b

Donau Soja_Agrichim Fetesti_1_b

Vizualizat: 544 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Disparitia pasarilor de genofond, o povara pentru micii crescatori

Disparitia pasarilor de genofond, o povara pentru micii crescatori

Leonard Stafie, specialist în cresterea pasarilor de curte si unul dintre actorii principali ai proiectului Fundatiei Revistei Ferma de sustinere a învatamântului preuniversitar agricol, vorbeste despre provocarile cu care se confrunta crescatorii de pasari din România, la finalul vizitei efectuate la Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Real Deal la Agro Oltenia AGRIN la Agro Oltenia
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?