Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ediţia cu numărul 5 a platformei Donau Soja realizată la Agrichim Feteşti

Publicat: 12 august 2018 - 01:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Anul acesta platforma a avut în comparaţie 41 de soiuri de soia şi experienţe cu densităţi şi distanţe variabile, dar şi soluţii de erbicidare, fertilizare şi control al dăunătorilor.

Atât lotul cât şi cele peste 800 ha cu soia semănte anul acesta de fermierul Viorel Nica au beneficiat la sămânţă de tratamentul cu Poliriz S, despre care administratorul Agrichim Fetesti susţine că este cel mai bun produs pentru bacterizarea seminţelor de soia.

Donau Soja_Agrichim Fetesti_2_b

Trebuie să amintim aici că regele soiei din România, dr Eugen Mureşanu, a venit anul acesta la toate platformele Donau Soja cu viitori săi înlocuitori. Ca un tată care îşi îndrumă copiii într-o afacere cu Dumnezeu. De asemenea, Donau Soja Republica Moldova a adus din nou fermieri interesaţi de cultura de soia. Fermieri care au scos plugul din dotare si au trecut de ceva ani la tehnologia minim tilage. asa se face că reprezentantul Horsch în România, Constantin Curcă, i-a talonat îndeaproape pe clienţii săi. Cooperativa Glia de peste Prut lucrează peste 10.000 ha în acest sistem tehnologic conservativ deoarece precipitaţiile sunt deficitare iar scăderea costurilor înseamnă mărirea profitului într-o agricultură în care nu există subvenţii.
La Agrichim Feteşti vin în fiecare an oameni deosebiţi din agricultură, cum ar fi fostul ministru al agriculturii Adelina Popescu sau Dumitru Manole, administratorul First Grain Amzacea. Dar şi renumiţi profesori şi cercetători precum dr Ion Toncea, preşedinte Eco Agricultura.

Donau Soja_Agrichim Fetesti_3_b

Pe larg despre eveniment în revista Ferma.

Donau Soja_Agrichim Fetesti_4_b

Donau Soja_Agrichim Fetesti_1_b

Vizualizat: 1047 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?