Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

AVERTISMENT USDA: Primăvara vine cu noi scumpiri la îngrăşăminte!

Publicat: 22 februarie 2022 - 10:34
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Potrivit estimărilor Departamentului Agriculturii al Statelor Unite (USDA), creşterile de preţ la îngrăşămintele chimice vor continua şi în această primăvară, ceea ce ar putea afecta deciziile fermierilor în stabilirea planurilor de culturi.

Îngrăşămintele cu azot sunt o componentă cheie în producţia culturilor de câmp. Îngrăşământul reprezintă o medie de 36% din costurile operaţionale ale unui fermier la cultura porumbului, 35% la grâu şi 30% la sorg, conform USDA. Având în vedere importanţa aplicării îngrăşămintelor pentru a îndeplini obiectivele de randament pentru majoritatea culturilor de câmp, o escaladare rapidă a preţurilor îngrăşămintelor ar afecta şi mai mult activităţile şi deciziile din ferme.

 

GRAFICUL CREŞTERII PREŢULUI LA ÎNGRĂŞĂMINTE


Datele privind costurile de producţie din statul Iowa - luat ca etalon pentru cheltuielile din fermele americane datorită locaţiei centrale şi a importanţei sale în producţia de culturi de câmp - indică o scădere constantă a preţurilor îngrăşămintelor din 2013 până în 2017, înainte de a creşte treptat până în 2019. La sfârşitul anului 2021, preţurile îngrăşămintelor au început să crească din nou, odată cu creşterea preţurilor la gazele naturale, un element primar în producţia de îngrăşăminte cu azot.

pret ingrasaminte_b 

COSTURI MAI MARI CU 45%, ÎN DECEMBRIE


Până în decembrie 2021, preţurile medii lunare spot ale gazelor naturale la centrul de distribuţie Henry Hub din Louisiana, aşa cum sunt publicate de US Energy Information Administration, au fost cu 45% mai mari decât în decembrie 2020. Fermierii americani folosesc trei forme principale de îngrăşământ cu azot: amoniac anhidru, uree şi azot lichid.

 

PREŢURILE VOR CREŞTE ÎN CONTINUARE!


Serviciul de Cercetare Economică de pe lângă USDA estimează o creştere anuală de 235% a preţului la amoniacul anhidru, de 149% la uree şi 192% la azotul lichid. Analiştii se aşteaptă acum la noi creşteri de preţ, ceea ce în mod inevitabil va pune o presiune mare pe producători începând cu anul de comercializare 2022/23.

 

Ce se întâmplă cu criza îngrăşămintelor în Europa? Dar în lume? Care este evoluţia preţurilor la îngrăşăminte? Cum gestionează alţii această problemă majoră pentru agricultură şi cum răspund autorităţile din România?

Ce spun fermierii noştri? Ce spun specialiştii agronomi?

Care sunt efectele crizei asupra agriculturii şi alimentaţiei pe termen mediu şi lung?

Se va ajunge la o "ecologizare forţată" a agriculturii din cauza îngrăşămintelor prea scumpe sau indisponibile?

La toate aceste întrebări jurnaliştii FERMA MEDIA GRUP vor încerca să răspundă prin instrumentele specifice pe care le avem la dispoziţie. Vom publica pe site-ul nostru www.revista-ferma.ro informaţii actuale, cu declaraţii oficiale şi ştiri din actualitatea internă şi internaţională, cu puncte de vedere ale fermierilor. Toate acestea, prin CELULA DE CRIZA FERMA, platformă lansată de echipa noastră în 2020, odată cu agravarea epidemiei de Covid-19 şi apariţia primelor efecte negative asupra agriculturii.

Vizualizat: 1843 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Astăzi, grupul de firme Olt Piess deţine nu mai puţin de 13 tractoare, 9 combine şi două sprayere autopropulsate pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, toate marca John Deere. „Avem trei tractoare mari, de aproape 600 CP, două pe şenile şi altul pe roţi, dar articulat. Ele sunt folosite evident la lucrările grele. Spre exemplu, anul acesta, pentru că ne-au permis condiţiile din câmp, am arat în jur de 70% din suprafaţă. O dată la trei ani am observat că trebuie să întoarcem brazda”

„John Deere m-a convins prin fiabilitatea echipamentelor. Dar la fel de importantă a fost şi relaţia cu IPSO Agricultură. Ne respectăm reciproc şi atunci e normal să fim mulţumiţi de acest parteneriat. În zona noastră există şi o echipă de service foarte bună” - ILIE POPESCU, administrator Olt Piess SRL

Hectarul.ro - Un hectar de soluții pentru casa, grădina și ferma ta! Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?