Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

AMAZONE: UX SmartSprayer țintește buruienile

Publicat: 17 septembrie 2021 - 16:43
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În sezonul de primăvară 2021, Amazone a lansat mașina de erbicidat UX 5201 SmartSprayer, cu o lățime de lucru de 36 de metri. Tehnologie inteligentă pentru practicarea agriculturii punctiforme la cel mai înalt nivel.

În rutina zilnică a unei ferme cu suprafețe mari de teren arabil, aplicarea cu precizie a erbicidelor foliare „verde pe verde” se realizează în timp real. Tehnologia video de la Bosch detectează buruienile în culturile dispuse în rând, iar motorul Xarvio™ Agronomic Decision-making Engine (ADE), produs de BASF Digital Farming Solutions, decide tipul de aplicare. Distribuția pe toată suprafața a erbicidelor dintr-un rezervor suplimentar este posibilă și cu ajutorul unui sistem prevăzut cu două conducte, în cadrul aceleiași treceri.

 

Cu 90% mai puțin erbicid


Testele anterioare în câmp arată că tehnologia reduce utilizarea erbicidelor, în cazul măsurilor individuale, cu până la 90 de procente, în funcție de solicitarea cauzată de buruieni și de condițiile de câmp.

Beneficiile tehnologiei vor fi confirmate în continuare pe parcursul acestui an la testele extinse efectuate în câmp la sfeclă de zahăr, porumb și rapiță.

 Foto 1 UX5201Smartsprayer_Claas_b

Foto 1: Cu mașina de erbicidat Amazone UX SmartSprayer este posibilă realizarea de economii considerabile

 

ContourControl, aplicare punctiformă


Noua rampă de pulverizare de înaltă tehnologie a integrat camera și modulele de lumină într-un mod practic și asigură o aplicare punctiformă, precisă, prin sistemul de ghidare activă a rampei ContourControl și amortizarea activă a vibrațiilor SwingStop, sistem unic pe piață. Combinația de supape de modulare a lățimii impulsului cu comutare individuală (PWFM) și duze punctiforme Spot-Fan, adaptate special, de la Agrotop, cu o distanță între duze de 25 cm, asigură o aplicare punctiformă precisă și un potențial maxim de economisire, la viteze de lucru de până la 12 km/h.

 

Recunoaște buruienile la nivel milimetric


Sistemul de recunoaștere a imaginii de la Bosch detectează buruienile existente în milisecunde, într-un stadiu foarte timpuriu de creștere, pentru a aplica erbicide cu precizie și eficiență ridicate pe suprafața vizată. Tehnologia LED de iluminare, special dezvoltată, intervine în condiții de iluminare dificile, precum cele existente în zonele umbrite și, bineînțeles, în timpul nopții.

Un alt avantaj al soluției integrate SmartSprayer este superioritatea sa în raport cu tehnologiile care utilizează sateliți și drone, deoarece plantele sunt identificate la nivel milimetric, astfel fiind facilitată aplicarea în timp real.

 Foto 2 UX5201Smartsprayer_Claas_b

Foto 2: Sistemul video și cel de iluminare sunt integrate în mod optim în rampa de pulverizare


Cine ia decizia agronomică?


În ceea ce privește setarea specifică a câmpului și amestecul de erbicide recomandat, SmartSpraying-System este utilizat cel mai eficient atunci când acționează în baza Xarvio™ Agronomic Decision-making Engine (ADE), produs de BASF Digital Farming. Având în vedere practica profesională eficientă de gestionare integrată a protecției plantelor, sunt preluați automat de la Xarvio™ FIELD MANAGER diverși parametri precum cultivarea, spectrul buruienilor, condițiile meteorologice, ulterior fiind procesați într-o decizie, fiind apoi transferați către sistemul SmartSpraying. Acest proces asigură aplicarea cu precizie a erbicidului la locul potrivit, la momentul optim și la intensitatea potrivită.

 

Tehnologie unică în lume


Amazone a desfășurat diverse activități de cercetare împreună cu companiile Bosch și BASF Digital Farming, know-how-ul interdisciplinar rezultat fiind integrat într-un produs pregătit pentru a fi lansat pe piață. În anii următori, tehnologia SmartSprayer cu impact major asupra viitoarelor tendințe va fi lansată progresiv pe piață, fiind unică în lume din perspectiva capacităților sale tehnice și a abordării sistemului.

 Foto 3 Smartsprayer_Claas_b

 

Foto 3: Utilizare fiabilă chiar și în condiții de iluminare slabă, cu ajutorul tehnologiei LED de iluminare, special dezvoltată


EXPERȚI ÎN AGRICULTURA INTELIGENTĂ

Die AMAZONEN-WERKE H. DREYER SE & Co. KG, cu sediul central în 49205 Hasbergen-Gaste, produce mașini agricole și utilaje municipale. Societatea condusă de proprietar are aproximativ 1.900 de angajați în nouă unități de producție diferite în Germania, Franța, Rusia și Ungaria. Programul de mașini agricole include dispozitive de prelucrare a solului, semănătoare, distribuitoare de îngrășăminte și dispozitive de protecție a plantelor. Din 2019, Schmotzer Hacktechnik face parte din grupul AMAZONE. În baza acestor competențe, AMAZONE este în prezent specialistul în materie de „cultivare inteligentă” în agricultură.

Informații suplimentare: www.amazone.ro.

 

Vizualizat: 562 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?