Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

AgroConcept setează primul record GUINNESS WORLD RECORDS™ pentru cea mai mare cantitate de grâu recoltată în 8 ore!

Publicat: 13 iulie 2022 - 16:43
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten
Recordul a fost atins cu o combină New Holland CR8.90 Revelation (Twin Rotor™) și Heder MacDon Draper FD140 de 12,2 metri.

Luni, 4 iulie 2022, AgroConcept, importatorul autorizat al mărcilor New Holland și Kverneland în România, a setat primul record de recoltare din România, acreditat de GUINNESS WORLD RECORDS: Cea mai mare cantitate de grâu recoltată de o singură combină în 8 ore (de o echipă), cu un total de 403,64 tone.

Recordul a fost atins cu o combină de serie, New Holland CR8.90 Revelation (cu tehnologie Twin Rotor™) echipată cu un heder MacDon Draper FD140 de 12,2 metri, în prezența unui arbitru oficial Guinness World Records, doamna Seyda Subasi-Gemici, dar și în prezența domnului Ovidiu Ranta, Profesor Doctor Inginer USAMV Cluj-Napoca, în calitate de observator independent, și a patru martori externi.

Recordul a fost realizat în Șindrilița, Găneasa, județul Ilfov, la ferma Geo & Costi Agrostar SRL, aflată în proprietatea domnului Gheorghe Preda. 

“Dorința noastră a fost să dovedim performanțele unei combine ideale pentru fermele din România, ca și capacitate și caracteristici tehnice. Am vrut să facem asta în condiții locale, familiare fermierilor români, pe un sol românesc și cu o echipă majoritară AgroConcept”

Florin Marin, Director Tehnic AgroConcept


VEZI VIDEO cu stabilirea RECORDULUI în câmp, în România! AICI: AgroConcept România - GUINNESS WORLD RECORDS™ - Record recoltare combină New Holland CR8.90 Revelation

record agroconcept 1_b

Combina New Holland CR8.90 a intrat la recoltat la 10.07 și a recoltat non-stop, până la semnalul de final dat de arbitrul oficial GUINNESS WORLD RECORDS la 18.07.

O SINGURĂ ECHIPĂ, UN REZULTAT DE... CARTEA RECORDURILOR!

Echipa de operatori a inclus 4 membri: 3 angajați AgroConcept, Florin Marin (Director Tehnic), Cristian Catana și Eduard Gîlcevoiu (Specialiști de Produs) și un reprezentat New Holland în persoana lui Florian Schmitt, Bussines Manager combine New Holland (zona Balcanilor), trainer de produs pentru combinele New Holland de o lungă perioadă.

record agroconcept 2_b


“Sunt foarte mândru de echipa AgroConcept! Am început să gândim acest proiect acum un an și ni s-a părut atunci un obiectiv greu de atins. Erau prea multe variabile de luat în calcul. Sezonul acesta de recoltare ne-a ridicat ștacheta și mai mult, dar am decis să nu renunțăm, orice ar fi și, cu suportul partenerilor de la New Holland, cu sprijinul necondiționat al gazdei noastre, domnul fermier Preda și, mai ales, bazându-ne pe o echipă ultra-dedicată și 2 produse care ne-au dovedit în timp rezultate remarcabile, combina New Holland CR8.90 și hederul MacDon FD140 de 12,2 metri, am reușit!”

Jaydeep Singh, CEO AgroConcept

 

record agroconcept 3_b

Este un rezultat românesc, pentru fermierul român, acreditat de GUINNESS WORLD RECORDS, autoritatea globală numărul 1 în materie de recorduri.


DETALII RECOLTARE
Cantitate totală în 8 ore: 403,64 tone
Suprafață recoltată: 65,68 ha
Soi de grâu semănat: Glosa - Categoria biologică C2
Producție medie: 6,15 t/ha în condiții de umiditate cuprinse între 7,6% și 8,7%
Capacitate maximă: 57,5 tone/oră
Capacitate medie: 50,45 tone/oră
Pierderi măsurate în mai multe etape pe tot parcursul zilei: de maxim 0,5%
Consum combustibil: 1,91 litri/tonă
Condiții climatice: cca. 35⁰C cu înnorări periodice în prima parte a zilei
Locație: Șindrilița, Ilfov, ferma Geo & Costi Agrostar SRL
S-au folosit două tractoare New Holland, un T8.410 și un T7.315 HD, 2 remorci de transfer de 30 m³ și 3 camioane de capacitate mare pentru transportul cerealelor.

VEZI AICI DETALII TEHNICE despre Combina NEW HOLLAND care a adus recordul GUINNESS WORLD RECORDS™ la recoltat!

record_b

Vizualizat: 6090 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?