Marius Bîcu a descoperit chimia unei afaceri profitabile
Tractorul viitorului îşi caută autonomia deplină
Cum obţinem miei de lapte pentru Paşti?
Fermieri, fiţi isteţi, să nu pierdeţi ce aveţi!
Cum îngrijim pomii la desprimăvărare?
Despre toate acestea şi multe alte informaţii de actualitate în revista Ferma, ediţia 14-28 februarie 2021!
Tema celei de-a 5-a ediții RALF - Romanian Agriculture Leadership Forum este Fermieri în Linia Întâi, fiind dedicată celor aflați în prima linie a agriculturii și, implicit, a economiei naționale.
„Primul încărcător Weidemann cumpărat de la Tehnodiesel nu a stat nici o zi din momentul în care a ajuns în fermă”, spune Péter Tamás Nagy, fost secretar de stat în MADR care, din 2016, creşte taurine de carne Angus.
Credeţi sau nu, majoritatea plantelor nu sunt de fapt foarte eficiente în ceea ce priveşte consumul de nutrienţi. Excluzând cactuşii, care sunt nevoiţi să supravieţuiască în medii dure, regula este valabilă pentru multe dintre culturile pe care oamenii se bazează pentru a-şi asigura hrana.
Un nou model de calcul arată modul în care diferite tipare de rotaţie a culturilor - plantarea de culturi diferite în momente diferite - pot avea un impact pe termen lung în cazul în care culturile sunt ameninţate de agenţii patogeni ai plantelor.
În data de 29 aprilie 2020, ALIANȚA PENTRU AGRICULTURĂ ȘI COOPERARE s-a adresat conducerii Ministerului Agriculturii în legătură cu problematica cea mai presantă, care are multiple și dramatice implicații asupra sectorului - prelungirea perioadei de secetă pedologică și extinderea sa pe suprafețe din ce în ce mai mari din toată țara.
Alin Dobrei, profesor la Facultatea de Horticultură a USAMVB Timişoara, vă spune cum poate fi prevenită făinarea viei şi ce lucrări sunt obligatorii sau interzise în luna aprilie.
În timpul crizei economice în curs de desfăşurare, venitul disponibil al cumpărătorilor este în scădere, astfel încât agenţii comerciali vor negocia şi mai dur cu cultivatorii de legume, consideră Csaba Éber, directorul comercial al companiei Malagrow. Cei care nu oferă calitatea maximă la cel mai scăzut preţ vor ieşi repede din cercul celor care pot livra.
Costel Vişan, fermier din judeţul Arad, trebuia să iasă în zilele următoare pe piaţă cu căpşuni. Nu o va face pentru că îngheţul la sol produs în urmă cu două zile i-a distrus toată cultura şi l-a adus în pragul falimentului.
Academia susţine propunerile COPA*COGECA privind suspendarea interdicţiei de utilizare a neonicotinoidelor la rapiţă, floarea-soarelui, prorumb şi sorg