Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Unde îşi vând ucrainenii grânele?

Publicat: 13 ianuarie 2023 - 11:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În mod paradoxal, nu Africa şi nici statele mai sărace din Asia sunt principalele beneficiare ale comerţului cu cereale pe care Ucraina continuă să-l facă sub ameninţarea armelor Rusiei...

Potrivit estimărilor exprimate de Ministerul ucrainean al Economiei, cinci ţări au achiziţionat 60% din exporturile de grâne pe care ţara vecină le-a efectuat anul trecut. Primii trei cumpărători - Spania, China şi Turcia - au absorbit aproape 46% din totalul exporturilor ucrainene. Italia şi Olanda urmează la o oarecare distanţă.

transport-cereale_bDeşi coridorul cerealelor negociat de ONU funcţionează, majoritatea cantităţii de cereale exportate nu se îndreaptă către Africa sau către ţările sărace din Asia, aşa cum s-ar putea crede. În cele aproximativ 150 de zile de când a fost parafată înţelegerea privind transportul cerealelor din Ucraina, peste 600 de nave au părăsit această ţară, au precizat autorităţile de la Kiev. Până pe 3 ianuarie 2023, un total de 16,43 milioane de tone de produse agricole au fost exportate din Ucraina prin aşa-numitul "coridor al cerealelor".

De departe, cel mai important produs de export a fost porumbul furajer, ca hrană pentru animale. Cantitatea, circa 7,7 milioane de tone, reprezintă aproximativ 45% din volumul total al exporturilor. De asemenea, Ucraina a exportat 4,76 milioane tone de grâu, echivalent cu 23% din totalul exporturilor, 986.000 tone de şrot de floarea-soarelui şi tot atâtea tone de ulei de floare.

Egiptul, cel mai mare importator de grâu din lume, este abia al şaptelea cumpărător de materii prime agricole din Ucraina, urmat de Israel, Tunisia şi Libia, un număr de ţări care au importat între 500.000 şi 350.000 de tone de cereale - în principal grâu - prin coridorul cerealelor. Cu toate acestea, livrările către ţările africane de la sud de zona Sahel sau către ţările asiatice cu venituri mici sunt limitate, mai puţin de 15% din volumul exporturilor.

Vizualizat: 1044 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Malagrow - soluţii inovatoare pentru combaterea dăunătorilor Optigép îşi consolidează prezenţa în Transilvania Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?