Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

UE: importurile de carne de vită, în scădere

Publicat: 26 septembrie 2019 - 11:57
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Importurile de carne de vită şi mânzat în Uniunea Europeană din prima jumătate a acestui an au scăzut uşor în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, însă achiziţiile din spaţiul comercial Mercosur au crescut semnificativ.

Brazilia, Argentina şi Uruguay au fost primele trei surse de importuri de carne de vită şi mânzat pentru Uniunea Europeană în primele şase luni ale anului 2019, reprezentând împreună 78,5% din cele 158,004 tone importate în această perioadă. Conform statisticilor publicate recent de Comisia Europeană, cantitatea totală a importurilor din ianuarie şi până în iunie anul trecut a fost de 163.946 tone, din care cele trei ţări membre ale Piaţei Comune a Sudului (Mercosur) au avut o cotă de 77%.

transport-vite_bBrazilia este în continuare principalul partener comercial pentru Uniunea Europeană când vine vorba de achiziţiile de carne de vită, cu o cotă de 40,7% (echivalent cu 64.328 tone), urmată de Argentina (22,5% - 35.554 tone) şi Uruguay (15,2% - 24.159 tone). În ceea ce priveşte valoarea acestor importuri, totalul se ridică la 868 milioane euro pentru anul respectiv, din care 613 milioane euro a reprezentat valoarea tranzacţiilor cu aceleaşi trei ţări.

Uniunea Europeană şi Mercosur au încheiat în luna iunie un acord comercial ce urmează a fi revizuit din punct de vedere juridic, înainte de a fi trimis statelor memebre ale UE şi Parlamentului European în vederea aprobării. Ratificarea acestuia necesită unanimitatea şefilor de stat şi de guvern. Semnarea acordului UE-Mercosur a nemulţumit însă unele dintre ţările UE, nu doar din perspectiva schimbărilor climatice, ci şi din cauza unor prevederi care pun presiune asupra fermierilor europeni, îngrijoraţi de producţia de carne, în special de vită.

Vizualizat: 386 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!