Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

UE a devenit un importator net de cereale

Publicat: 19 ianuarie 2019 - 17:05
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Uniunea Europeană a devenit pentru prima dată un importator net de cereale în mai mult de un deceniu după o recoltă de grâu afectată de secetă, o concurenţă puternică în ceea ce priveşte exporturile din Rusia şi un ritm record al importurilor de porumb.

Începând cu 16 decembrie, UE a importat 13,15 milioane de tone de cereale până în prezent în sezonul 2018-19, în comparaţie cu exporturile de 12,64 milioane de tone, arată datele Comisiei Europene luni. Ultima dată când UE a fost un importator de cereale nete a fost sezonul 2007/08, când recolta a fost de asemenea afectată de secetă, arată datele furnizate de Reuters.

UE este unul dintre cei mai mari exportatori de cereale din lume, în principal de grâu în care se află în competiţie cu ţările din regiunea Mării Negre şi cu Statele Unite. Acesta a fost, în mod tradiţional, un importator net de porumb (porumb).

Grau_bEchilibrul din acest sezon a fost modificat de o încetinire accentuată a exporturilor de grâu, legată de o recoltă necorespunzătoare, afectată de vara caldă şi uscată de vară şi de transporturile ruse intense, precum şi de importurile masive de porumb după o recoltă slabă. Exporturile de grâu moale până în prezent în 2018/19 au totalizat 7,5 milioane de tone de la 16 decembrie, în scădere cu 25%, de la 9,9 milioane în aceeaşi etapă a sezonului trecut, arată datele Comisiei.

Exporturile de orz au ajuns la 2,5 milioane de tone, în scădere cu 1% faţă de anul precedent. Importurile de porumb au inregistrat, in acelasi timp, 9,9 milioane de tone, in crestere cu 41% fata de 7,0 milioane de tone inregistrat anul trecut.

La sfârşitul sezonului trecut, pe data de 30 iunie, cele 28 de state membre ale UE au exportat 32,2 milioane de tone de cereale şi au importat 23,4 milioane, au arătat datele oficiale.

Vizualizat: 3991 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?