Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Ucraina - Ploaia readuce speranţa pentru o recoltă bună de porumb

Publicat: 10 iulie 2019 - 09:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Valul de căldură instalat în luna iunie în aproape toate regiunile Ucrainei a creat îngrijorare în rândul analiştiilor. Acum situaţia s-a îmbunătăţit considerabil şi este de aşteptat ca condițiile să fie şi mai favorabile în perioada următoare. Astfel, prognoza meteo indică temperaturi normale, de 21-25 oC, cu ploi în aproape toate regiunile mari cultivatoarea, în a doua jumătate a lunii iulie.

Există acum o perspectivă mai clară asupra randamentelor probabile la porumb. Totuşi, pentru moment, analiştii pieţei nu se așteaptă ca randamentele să ajungă la nivelul record de anul trecut, dar sunt de acord că vor fi randamente peste medie și apropiate de producția de porumb din sezonul 2018/2019, când s-au recoltat 36 milioane tone.

Anul acesta în Ucraina s-au semănat cu porumb cca. 4,7 milioane hectare, comparativ cu 4,5 milioane hectare în anul trecut, potrivit datelor oficiale.

Porumb Ucraina_b

În viziunea optimistă este de aşteptat ca producția să ajungă din nou la peste 35 milioane tone, în timp ce alții, mai precauți, prognozează o producţie minimă de 31 milioane tone porumb. Chiar dacă acum sunt condiții bune este prea devreme pentru a trage concluzii concrete.

Evaluarea oficială a Ministerului Agriculturii din Ucraina, pentru anul de comercializare 2019/2020, rămâne la 33,1 milioane tone, în scădere cu 7,5% față de recordul de anul trecut.

Această cifră este în concordanță şi cu prognoza USDA de 33 milioane tone porumb.

Vizualizat: 1780 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?