Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

STOCUL mondial de PORUMB în SCĂDERE cu 32 milioane tone

Publicat: 06 noiembrie 2017 - 12:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Consiliul Internațional al Cerealelor (IGC) a revizuit în scădere prognoza sa privind stocurile globale de porumb la sfârșitul sezonului 2017/2018, în ciuda faptului că se așteaptă la producții în creștere.

Conform ultimului raport IGC, stocul mondial de porumb la final de sezon este estimat la 203 milioane tone, nivel similar cu cel atins la sfârșitul sezonului 2013/2014. Această prognoză este cu 5 mil. tone mai mică decât în luna precedentă și cu 32 mil. tone mai redusă decât în sezonul precedent. În schimb, estimarea privind producția mondială de porumb a crescut cu 5 mil. tone (față de raportul precedent), până la 1,034 miliarde tone. În sezonul trecut, producția mondială de porumb a fost apreciată la 1,079 mld tone.

2012-corn-storage.jpg.2_b


În Statele Unite, producția de porumb este estimată în scădere în cea mai mare parte a statelor componente, în condițiile în care campania de recoltat este în plină desfășurare și unde randamentele sunt bune, dar continuă să crească cererea.
În ceea ce privește consumul, IGC a majorat estimarea cu 9 milioane tone (față de raportul precedent), până la 1,067 miliarde tone în sezonul 2017/2018, în creștere cu 13 milioane tone față de nivelul record al sezonului trecut.

Consiliul a semnalat "utilizarea industrială mai mare a porumbului, mai ales în China, unde măsurile guvernamentale stimulează cererea pentru a stopa creșterea stocurilor". Într-adevăr, Beijingul a renunțat la un program de garantare a prețului la porumb pentru a încetini creșterea stocurilor deținute de China, în același timp cu inițierea de măsuri de stimulare a cererii, printre care și un program național „E10” care prevede un nivel de 10% etanol amestec în benzină. Acest lucru implică o creștere semnificativă a cererii de etanol. Raportul USDA a evaluat consumul de etanol în China, în 2017, la 3,55 miliarde de litri, echivalentul a 2,2% din consumul total de benzină, estimat la 162,8 miliarde de litri. Raportul a indicat, de asemenea, că 70% din cantitatea totală de bioetanol este produsă din porumb, 25% din manioc și 5% din melasă.

În același raport, IGC a menținut estimările privind producția mondială de grâu (748 milioane tone) în sezonul actual (2017/2018) și prevede diminuarea stocurilor finale de cereale și de oleaginoase cu 30 milioane tone față de sezonul trecut.

Pe larg despre piata cerealelor si tendintele actuale aflați din revista Ferma nr. 19/202 (editia 1-14 noiembrie)

Un articol semnat de GHEORGHE GHISE

 

Vizualizat: 1051 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?