Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

STOCUL mondial de PORUMB în SCĂDERE cu 32 milioane tone

Publicat: 06 noiembrie 2017 - 12:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Consiliul Internațional al Cerealelor (IGC) a revizuit în scădere prognoza sa privind stocurile globale de porumb la sfârșitul sezonului 2017/2018, în ciuda faptului că se așteaptă la producții în creștere.

Conform ultimului raport IGC, stocul mondial de porumb la final de sezon este estimat la 203 milioane tone, nivel similar cu cel atins la sfârșitul sezonului 2013/2014. Această prognoză este cu 5 mil. tone mai mică decât în luna precedentă și cu 32 mil. tone mai redusă decât în sezonul precedent. În schimb, estimarea privind producția mondială de porumb a crescut cu 5 mil. tone (față de raportul precedent), până la 1,034 miliarde tone. În sezonul trecut, producția mondială de porumb a fost apreciată la 1,079 mld tone.

2012-corn-storage.jpg.2_b


În Statele Unite, producția de porumb este estimată în scădere în cea mai mare parte a statelor componente, în condițiile în care campania de recoltat este în plină desfășurare și unde randamentele sunt bune, dar continuă să crească cererea.
În ceea ce privește consumul, IGC a majorat estimarea cu 9 milioane tone (față de raportul precedent), până la 1,067 miliarde tone în sezonul 2017/2018, în creștere cu 13 milioane tone față de nivelul record al sezonului trecut.

Consiliul a semnalat "utilizarea industrială mai mare a porumbului, mai ales în China, unde măsurile guvernamentale stimulează cererea pentru a stopa creșterea stocurilor". Într-adevăr, Beijingul a renunțat la un program de garantare a prețului la porumb pentru a încetini creșterea stocurilor deținute de China, în același timp cu inițierea de măsuri de stimulare a cererii, printre care și un program național „E10” care prevede un nivel de 10% etanol amestec în benzină. Acest lucru implică o creștere semnificativă a cererii de etanol. Raportul USDA a evaluat consumul de etanol în China, în 2017, la 3,55 miliarde de litri, echivalentul a 2,2% din consumul total de benzină, estimat la 162,8 miliarde de litri. Raportul a indicat, de asemenea, că 70% din cantitatea totală de bioetanol este produsă din porumb, 25% din manioc și 5% din melasă.

În același raport, IGC a menținut estimările privind producția mondială de grâu (748 milioane tone) în sezonul actual (2017/2018) și prevede diminuarea stocurilor finale de cereale și de oleaginoase cu 30 milioane tone față de sezonul trecut.

Pe larg despre piata cerealelor si tendintele actuale aflați din revista Ferma nr. 19/202 (editia 1-14 noiembrie)

Un articol semnat de GHEORGHE GHISE

 

Vizualizat: 886 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!