Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Seceta reduce şi producția de grâu a Turciei

Publicat: 26 iulie 2019 - 13:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Recolta de grâu din Turcia a fost afectată negativ de seceta din perioada aprilie-iunie, potrivit unui raport emis de USDA în luna iulie. Astfel, producția de grâu a ţării este estimată la 17,75 milioane tone, în scădere cu 15% față de prognoza anterioară a USDA care era de 21 milioane tone și cu aproape 2 milioane tone sub estimările Institutului de Statistică din Turcia care a indicat o producție totală de 19,5 milioane tone, la sfârșitul lunii mai.

Cu toate că totalul precipitaţiilor înregistrate în perioada octombrie 2018 - iunie 2019 se apropie de media multianuală, luna mai a fost a doua cea mai "uscată" lună din ultimii 20 de ani, determinând diminuarea randamentelor și a calității culturilor, se arată în raport.

Suprafaţa semănată este, de asemenea, mai mică decât cea prognozată, de numai 7,24 milioane hectare, în scădere cu 5% față de 7,62 milioane hectare cultivate în sezonul precedent, aceasta mai ales din cauza concurenței crescute a altor culturi, inclusiv a orzului.

Estimarea privind consumul intern de grâu în sezonul 2019/2020 se păstrează la acelaşi nivel cu cel înregistrat în sezonul precedent, respectiv 18,1 milioane tone, în timp ce importurile vor crește cu 600 mii tone, până la 7 milioane tone, comparativ cu 6,4 milioane tone importate în sezonul 2018/2019.

Grau_b

Exporturile de grâu, inclusiv făină și produse măcinate din grâu, vor ajunge la 6,8 milioane tone, cu doar 100 mii tone mai mult decât în sezonul precedent, cu condiția ca "Turcia să poată procura în mod constant grâu la prețuri accesibile din regiunea Mării Negre pentru a satisface cererea puternică din partea principalilor clienți pentru făină, bulgur și alte subproduse de grâu ", atenţionează raportul USDA.

Producția orzului în sezonul 2019/2020 se preconizează, de asemenea, să fie mai mică decât s-a anticipat anterior, în ciuda unei creșteri anuale cu 200 mii ha a suprafeței semănate, până la 3,8 milioane hectare. Astfel, producţia preconizată a se atinge este de 7,9 milioane tone, cu 900 mii tone peste cea realizată în sezonul 2018/2019, dar cu 600 mii tone sub estimările USDA făcute la începutul acestui an.

Pe fondul scăderii cererii pentru orz din partea țărilor învecinate, exporturile se vor reduce până la 50 mii tone, un volum aproape dublu faţă de cel exportat în 2018/2019, dar în scădere drastică față de estimările anterioare care erau de 200 mii tone.

Vizualizat: 1151 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?