Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Săndel Malaxa: Creditele îngroapă fermierii şi mai tare în datorii

Publicat: 25 iulie 2022 - 12:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fermierul Săndel Malaxa consideră că soluţia găsită de minister şi anume garantarea de către stat a unor credite în limita a 80% din 3 subvenţii anuale pe suprafaţa cultivată de la UE, prin CEC Bank, îndatorează fermierii la statul român.

„Îi îngroapă şi mai tare în datorii, de aceea se impune declararea stării de calamitate pentru a se putea acorda ajutoare de la UE şi de la bugetul de stat.” – spune acesta.

„Nu am pentru ce să iau trei subvenţii înainte că mă fac dator la statul român; orice împrumut, este purtător de dobândă! Dar, nu am apă şi nu am siguranţa că voi obţine producţie anul viitor. Cine îmi garantează mie că nu va fi secetă şi în 2023?”, s-a întrebat justificat fermierul. 

sandel malaxa nou_b 

„Eu am agăţată şi zootehnia de gât!”

 

Apoi a continuat: „Eu mai am agăţat acum de gât şi zootehnia! Iată, am trecut de jumătatea anului şi nu am furajele asigurate la nici 30 la sută din necesar. Va trebui să cumpăr! Un balot de lucernă la piaţa liberă costă 30-35 de lei. Am lucernă pe 5 hectare şi am luat la prima coasă 80 de baloţi în medie la hectar, după care, efectiv, s-a uscat cultura! Or, pentru iarnă trebuie să intru cu 5-6000 de baloţi. Va fi o cheltuială mare!”

Săndel Malaxa crede că „majoritatea oierilor din România sunt la nivelul anilor ’50 ca şi grad de dezvoltare. Oile au adus bani în România, dar nu s-au alocat fonduri pentru dezvoltarea sectorului!”

 

 

 

 

 

Vizualizat: 881 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?