Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Proiectul IARMAROC ÎN BUCUREŞTI a prins viaţă!

Publicat: 29 septembrie 2018 - 21:45
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Piaţă cu produse ecologice în spatele Autogării Filaret din Capitală. „De câteva săptămâni, am pus în operă proiectul Iarmaroc în Bucureşti. Astfel, în spatele Autogării Filaret, a fost amenajată o piaţă de desfacere pe o suprafaţă de un hectar, unde în spaţiile special amenajate - tarabe, tonete, standuri - expun, deocamdată, cei nouă membri fondatori produse de sezon: legume şi fructe obţinute în fermele lor certificate ecologic. Sigur, e un început, e primul pas important. Vrem ca proiectul să fie extins la nivel de ţară şi în fiecare reşedinţă de judeţ să existe câte un pilon al acestei pieţe. Un iarmaroc la scară naţională!”, ne-a declarat George Robu, reprezentantul societăţii BHS Bio Innovation.

Avem o veste excelentă pentru producătorii bio din România. Aceştia vor avea piaţă de desfacere pentru produsele obţinute în sistem ecologic. Compania BHS Bio Innovation SRL din Buzău a reuşit să depună un proiect finanţat din fondurile europene pe subMăsura 16.4 - “Sprijin acordat pentru cooperare orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în sectorul agricol” care a fost declarat eligibil la plată de către AFIR. Valoarea totală este de 100 mii euro, cuantumul maxim de finanţare pentru acest sprijin, iar perioada de implementare şi monitorizare este de cinci ani.
Proiectul urmăreşte ca orice producător agricol care cultivă sau produce în sistemul ecologic, certificat sau în curs de certificare bio, să aibă o piaţă specială de desfacere, un iarmaroc, în care preţurile pentru marfa expusă să fie negociate la faţa locului. De aici şi genericul ales de marketingul companiei BHS Bio Innovation. „Tocmirea ţine de tradiţia noastră. De aceea se şi spune că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din... iarmaroc”, a adăugat promotorul societăţii.  

Iarmaroc_George Robu_b

O formă inovativă de agribusiness reciproc avantajoasă
Cu o experienţă de mai bine de un deceniu în industria de producere a îngrăşămintelor şi produselor fitosanitare ecologice din România, BHS Bio Innovation produce în momentul de faţă o întreagă gama de inputuri certificate ecologic.
Obiectivul central al acestui proiect este acela ca producătorii agricoli trebuie să intre în relaţii de parteneriat cu BHS şi să folosească produsele certificate ecologic. Ce avantaje au în schimb aceştia? „Dispun de preţuri promoţionale de achiziţie, iar taxele pentru piaţă sunt zero. De asemenea, le oferim în mod gratuit standurile, motorina sau mijloacele pentru transportul mărfii, dar şi om la tarabă dacă nu pot rămâne să vândă în piaţă pe perioada întregii săptămâni cât este deschisă”, a precizat George Robu.
Pe de altă parte există un avantaj şi pentru cumpărători: în iarmaroc găsesc produse agroalimentare infinit superioare din punct de vedere al calităţilor organoleptice, naturale şi sănătoase faţă de cele cu care am fost şi suntem invadaţi şi sufocaţi de industria alimentară, fie că e proprie sau de import.
Aşadar, prin lansarea proiectului Iarmaroc se dezvoltă o formulă modernă şi inovativă de agribusinessc, se asigură piaţă pentru producătorii bio în toate judeţele, iar pe de altă parte se recuperează şi valorificarea tradiţiei şi spiritualităţii româneşti.

Iarmaroc_legume2_b
Timp de un deceniu - o activitate de echipă încununată de succes
Potrivit fondatorului Mircea Voinea, SC BHS Bio Innovation a reuşit să impună în România recunoaşterea îngrăşământului Biohumussol - în două forme: lichidă şi solidă - ca produs certificat ecologic. Astfel, capacitatea lunară de producţie a unităţii de proceare a ajuns la aproximativ 1.000.000 litri.
De asemenea, societatea deţine una dintre cele mai mari unităţi din Europa (dacă nu prima) de producere a vermicompostului - un îngrăşământ organic obţinut din valorificarea deşeurilor menajere descompuse cu ajutorul râmelor.
În cursul anului trecut, o serie de opt produse din categoria fertilizanţilor, insecticidelor şi fungicidelor au primit brevete de invenţie.  
Munca echipei BHS începută în urmă cu zece ani a fost încununată cu succes în elaborarea unei tehnologii de cultivare a plantelor agricole în care nu şi-a găsit locul niciun produs chimic.

Iarmaroc_legume1_b

Iarmaroc_prepelita_b

Vizualizat: 4052 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Constantin
|
10. 03, 2018. Wednesday 13:29
Va felicit si abia astept sa ajung in acel loc
1.
|
10. 01, 2018. Monday 15:06
Felicitări organizatorilor. Nu ar strica să existe mai multe proiecte de acest gen pe viitor, alimentele bio sunt indispensabile unei populații. Stilul de viață sănătos este necesar.
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?