Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Porumbul trage în jos producţia mondială de cereale

Publicat: 12 februarie 2019 - 14:40
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Consiliul Internaţional al Cerealelor (IGC), în raportul din luna februarie a.c., prognozează o reducere a producţiei globale de cereale în sezonul 2017/2018, cu 6 milioane tone mai puţin faţă de raportul din luna precedentă. Această previziune are la bază îndeosebi perspectivele mai slabe de producţie a porumbului în Argentina, Brazilia şi Africa de Sud. 

Astfel, producţia mondială de grâu şi de cereale furajere, în sezonul 2017/2018, este estimată la 2094 milioane de tone, cu 2% mai puţin decât prevedea raportul din aceeaşi perioadă a anului trecut.
La nivel mondial, consumul este neschimbat şi, ţinând seama că stocurile de deschidere vor fi mai mici, rezerva totală de cereale raportată pentru finalul sezonului va fi mai redusă cu 7 milioane tone (până la 610 milioane tone). Volumul - de cereale şi de leguminoase - tranzacţionat este în creştere în acest sezon, fiind estimat la 361 milioane tone (352 mil. tone).

Lan de porumb_b

Stocurile de cereale - la prima scădere în ultimii şapte ani
Pentru sezonul 2018/19, se estimează o reducere a randamentelor medii la principalele culturi agricole, iar stocurile finale se vor diminua pentru prima dată din sezonul 2012/13.
Condiţiile favorabile de pe piaţa internaţională ar putea contribui la stimularea primei creşteri a producţiei de orz din ultimele trei sezoane. În ceea ce priveşte orezul, prognoza pentru producţia din sezonul 2017/18 este menţinută la 484 milioane tone.
Şi producţia globală de soia estimată a se obţine în sezonul 2017/18 este redusă cu 2 milioane tone, până la 347 milioane tone, în scădere cu un procent faţă de anul trecut, în special din cauza producţie diminuate în Argentina.
Cu excepţia orezului, preţurile mondiale de export pentru cereale şi leguminoase au înregistrat majorări puternice în luna februarie, indicele preţurilor IGC (Grains and Oilseeds Index - GOI) fiind în creştere cu circa 5%.

 

PRODUCŢIA MONDIALĂ DE CEREALE (ESTIMARE IGC - 22 FEBRUARIE 2018)

tab-lan-mm118_b


Un articol publicat în revista Ferma nr. 4/209 (ediţia 1-14 martie 2018)

Vizualizat: 384 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?