Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Piaţa europeană a tomatelor

Publicat: 28 aprilie 2018 - 11:52
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Preţurile medii ale tomatelor din Uniunea Europeană în luna martie au fost cu 19% mai mici decât media perioadei de referinţă (ultimii cinci ani). Acest indicator este însă foarte diferit în rândul statelor membre.

Tomate_bÎn Italia, spre exemplu, preţul tomatelor comercializate în martie a fost cu 27 procente peste medie, în timp ce în Spania s-a situat cu 23 procente sub medie, iar în Olanda şi Franţa scăderea a fost doar de 6%, respectiv 5%. Statele sudice se confruntă cu o concurenţă sporită din partea producţiilor timpurii din Europa Centrală, datorită progreselor tehnologice. Pe de altă parte, importurile din Maroc în primul trimestru al anului 2018 au fost la un nivel relativ ridicat în comparaţie cu perioada de referinţă.

Dacă privim înapoi, se poate constata că preţurile medii ale tomatelor din Uniunea Europeană se situează la nivelul maxim al perioadei de referinţă din noiembrie 2017. Între decembrie 2017 şi ianuarie / februarie 2018, preţurile au scăzut treptat, stabilizându-se în martie, în jurul preţului minim al perioadei de referinţă.

Preţurile medii în interiorul blocului comunitar au fost la niveluri istorice ridicate în cea mai mare parte a anului 2017, cu o valoare relativ scăzută în luna mai. O caracteristică specifică a pieţei de tomate este că nivelul preţurilor se poate schimba foarte rapid într-o perioadă de 2 sau 3 luni, de la foarte ridicat la foarte scăzut sau viceversa.

Vizualizat: 580 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?