Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PIAŢA este în expectativă: ritm încetinit la RECOLTAREA PORUMBULUI!

Publicat: 31 octombrie 2017 - 10:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Odată încheiat secerişul grâului, în emisfera nordică, atenţia pieţei este îndreptată asupra campaniei de recoltare la porumb.

• Ucraina. La începutul lunii (3 octombrie), în Ucraina, culesul la porumb se afla încă în întârziere, fiind recoltate numai 13% (600 mii ha) din suprafaţă, comparativ cu 900 mii ha strânse la aceeaşi dată a anului trecut. În plus, din cauza unor condiţii dificile din unele regiuni ale Ucrainei, atât în timpul semănatului, cât şi al dezvoltării culturilor, randamentele de până acum au fost mai mici cu o tonă/ha faţă de anul trecut. Deşi este încă foarte devreme, dacă această tendinţă continuă, aprovizionarea cu porumb în regiunea Mării Neagră ar putea avea de suferit în acest sezon.
• În Statele Unite, doar 17% din suprafaţa cu porumb a fost recoltată până în săptămâna încheiată la 1 octombrie. Adică cu 6% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a sezonului trecut şi cu 9% mai puţin decât media perioadei 2012-2016. Unele dintre statele mari producătoare se află în continuare în urma ritmului campaniilor de recoltare anterioare, Iowa şi Illinois fiind cu 12%, respectiv cu 17%, sub media din 2012-2016. (…)

Porumb_b

Porumbul este o cultură furajeră şi alimentară importantă şi evoluţia campaniei de recoltare este urmărită intens de piaţa internaţională. Eventualele întârzieri în campania de recoltare ar putea creşte presiunea asupra preţului. În Franţa, un prim semnal a fost dat de creşterea valorii la contractele pentru grâul furajer din Marea Britanie (pentru luna noiembrie), care au atins cel mai mare nivel înregistrat din decembrie 2015 (în lire sterline).

Mai multe ştiri despre piaţa agricolă în revista Ferma, ediţia 15-31 octombrie 2017!

Vizualizat: 1135 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?