Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Mai mult grâu şi orz în Australia

Publicat: 11 iulie 2019 - 14:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pe măsură ce condiţiile meteorologice revin la normal, este corectată şi prognoza privind producţia de grâu din Australia. Astfel, USDA în raportul de marţi (9 iulie 2019) apreciază că suprafaţa cultivată cu grâu a crescut cu 8% iar producţia totală este estimată la 21,5 milioane tone, cu 1,5 milioane tone mai mult faţă de raportul precedent, dar încă mai mică decât media anuală din ultimii zece ani.

Creșterea producției estimate a dus şi la o creștere cu 37% a previziunilor privind exportul de grâu în sezonul 2019/2020 - până la 12,5 milioane tone, după ce sezonul precedent a fost de numai 9,1 milioane tone, cea mai mică din anul de comercializare 2007/2008.

În ciuda volumelor anticipate mai mari, "prețurile ridicate și producția globală de grâu nai mare preconizată ar putea limita creșterile exporturilor", se mai arată în raportul USDA.

Orz_b

De asemenea, USDA a revizuit şi producția de orz cu 10,8%, până la un total de 9,2 milioane tone, cu 1,2 milioane tone mai mult față de raportul precedent, datorită creşterii suprafeței cultivate cu orz, în anumite zone. Aceasta s-a făcut ca urmare a cererii interne puternice şi datorită condiţiilor meteo dificile (secetă) în timpul campaniei de semănat, ceea ce a făcut ca fermierii să se orienteze către orz care are o perioadă de creștere mai scurtă.

Exporturile de orz sunt prognozate să fie cu 11% mai mari față de anul trecut, până la 5 milioane tone, datorită producției bune şi în ciuda incertitudinii cu privire la investigațiile comerciale chineze în curs. China este cea mai mare piață pentru orzului australian.

Vizualizat: 257 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?