Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Mai mult grâu şi orz în Australia

Publicat: 11 iulie 2019 - 14:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pe măsură ce condiţiile meteorologice revin la normal, este corectată şi prognoza privind producţia de grâu din Australia. Astfel, USDA în raportul de marţi (9 iulie 2019) apreciază că suprafaţa cultivată cu grâu a crescut cu 8% iar producţia totală este estimată la 21,5 milioane tone, cu 1,5 milioane tone mai mult faţă de raportul precedent, dar încă mai mică decât media anuală din ultimii zece ani.

Creșterea producției estimate a dus şi la o creștere cu 37% a previziunilor privind exportul de grâu în sezonul 2019/2020 - până la 12,5 milioane tone, după ce sezonul precedent a fost de numai 9,1 milioane tone, cea mai mică din anul de comercializare 2007/2008.

În ciuda volumelor anticipate mai mari, "prețurile ridicate și producția globală de grâu nai mare preconizată ar putea limita creșterile exporturilor", se mai arată în raportul USDA.

Orz_b

De asemenea, USDA a revizuit şi producția de orz cu 10,8%, până la un total de 9,2 milioane tone, cu 1,2 milioane tone mai mult față de raportul precedent, datorită creşterii suprafeței cultivate cu orz, în anumite zone. Aceasta s-a făcut ca urmare a cererii interne puternice şi datorită condiţiilor meteo dificile (secetă) în timpul campaniei de semănat, ceea ce a făcut ca fermierii să se orienteze către orz care are o perioadă de creștere mai scurtă.

Exporturile de orz sunt prognozate să fie cu 11% mai mari față de anul trecut, până la 5 milioane tone, datorită producției bune şi în ciuda incertitudinii cu privire la investigațiile comerciale chineze în curs. China este cea mai mare piață pentru orzului australian.

Vizualizat: 439 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?