Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Exporturile UE de carne de porc în primul trimestru al anului 2019

Publicat: 09 iunie 2019 - 17:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În perioada ianuarie-martie 2019, exporturile de carne de porc din Europa au crescut cu peste 9 procente, potrivit celor mai recente date publicate de Comisia Europeană.

Faţă de primul trimestru al anului trecut, exporturile de carne de porc din UE au sporit cu 9,2%, cu un total de 1.110.499 tone. Semnificativă este creşterea exporturilor către Vietnam, ţară asiatică puternic afectată de pesta porcină africană, care a înregistrat o creştere de 90%, absorbind o cantitate de 23.093 de tone.

Destinaţia principală rămâne însă China, cu 454.216 tone livrate în primel trei luni ale anului, ceea ce înseamnă aproape 41% din totalul exporturilor, cu o creştere cu 26% faţă de primul trimestru al anului 2018. Alte pieţe importante pentru carnea de porc europeană sunt Japonia (10,8%), Coreea de Sud (7,4%), Filipine (6,9%) şi Hong Kong (5,4%).

Uniunea Europeană este principalul exportator de carne de porc şi produse din carne de porc la nivel mondial, în timp ce SUA, care ocupă încă locul doi, a suferit o uşoară scădere.

Vizualizat: 753 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?