Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Exporturile UE de carne de porc în primul trimestru al anului 2019

Publicat: 09 iunie 2019 - 17:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În perioada ianuarie-martie 2019, exporturile de carne de porc din Europa au crescut cu peste 9 procente, potrivit celor mai recente date publicate de Comisia Europeană.

Faţă de primul trimestru al anului trecut, exporturile de carne de porc din UE au sporit cu 9,2%, cu un total de 1.110.499 tone. Semnificativă este creşterea exporturilor către Vietnam, ţară asiatică puternic afectată de pesta porcină africană, care a înregistrat o creştere de 90%, absorbind o cantitate de 23.093 de tone.

Destinaţia principală rămâne însă China, cu 454.216 tone livrate în primel trei luni ale anului, ceea ce înseamnă aproape 41% din totalul exporturilor, cu o creştere cu 26% faţă de primul trimestru al anului 2018. Alte pieţe importante pentru carnea de porc europeană sunt Japonia (10,8%), Coreea de Sud (7,4%), Filipine (6,9%) şi Hong Kong (5,4%).

Uniunea Europeană este principalul exportator de carne de porc şi produse din carne de porc la nivel mondial, în timp ce SUA, care ocupă încă locul doi, a suferit o uşoară scădere.

Vizualizat: 439 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?