Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

DISPAR producătorii AGRICOLI din piețe

Publicat: 20 noiembrie 2017 - 01:16
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Președintele Asociației Administratorilor de Piețe din România (AAPP), Teodor Birț, a semnalat recent că „tot mai puțini producători agricoli vin să-și vândă marfa în piețele agroalimentare”, aceștia preferând să o livreze comercianților. 

Declarația lui Birț intră în contradicție cu plângerile micilor producători agricoli care nu au loc în piețele agroalimentare, acuzând piedicile de netrecut ridicate de așa-numita „mafie a piețelor”.

Schimbare de optică

AAPP, potrivit informațiilor publicate pe site-ul propriu, „este alcătuită din 24 de entități (instituții și societăți comerciale) de pe întreg teritoriul României, toate având atribuții în domeniul administrării piețelor și oboarelor din localitățile de proveniență”. Sediul asociației se află la Sibiu. AAPP nu acoperă chiar toate piețele și oboarele din țară, astfel încât declarațiile lui Teodor Birț se referă strict la situația din piețele aflate sub tutela acesteia.
Invitat de Gabriel Gherghescu la emisiunea „Viața satului”, șeful asociației a afirmat că „piețele se golesc de producători. Producătorii sunt tineri, interesul lor e să producă și să vândă en-gross, nu să stea cu săptămânile în piață. S-a schimbat optica lor”. Am aflat din spusele lui că pe lângă taxa de tarabă și taxa pentru cântar, piețarii, producători sau nu, mai plătesc și o taxă de rezervare, ca să aibă siguranța că găsesc masă când vin cu marfa la vânzare.

piata-3.2jpg_b

Pe larg despre acest subiect citiţi în revista Ferma nr. 20/203 (editia 15-30 noiembrie)

Un articol semnat de DUMITRU BĂDIȚA

Vizualizat: 608 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?