Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Decalaj de preț pe piața cerealelor pentru furaje

Publicat: 08 mai 2017 - 21:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Evoluția prețului porumbului în săptămâna 16 a evidențiat o creștere a decalajului dintre prețul grâului furajer ex-fermă din Marea Britanie și prețul pentru orz furajer.

Diferența de preț dintre cele două cereale pentru furaj se apropie de 30 lire/tonă în ultimele săptămâni, nivel atins ultima dată în iulie 2014. Având în vedere dificultățile de aprovizionare cu grâu din Marea Britanie în acest sezon, creșterea diferenței de preț dintre grâul furajer și celelalte cereale pentru furaj nu este o surpriză, deoarece piața reacționează la cerere. În aceste condiții este de așteptat că va scădea consumul de grâu furajer în Marea Britanie.
Nu există nici o îndoială că evoluția cursului valutar a ajutat la susținerea creșterii prețurilor din Marea Britanie, în perioada menționată lira sterlină s-a apreciat cu 3% față de dolarul american, ajungând la cel mai înalt punct din octombrie 2016 (1 liră - 1,28 dolari). Combinația dintre scăderea producției interne de grâu în acest sezon, precum și cererea puternică pentru cereale, plus problemele de aprovizionare pe continent au contribuit la creșterea prețurilor la grâu.
În acest timp, SUA se confruntă cu o scădere a consumului de cereale pentru furaj în acest sezon, ceea ce a condus la o scăderea a prețului. În cursul săptămânii de raportare (13-21 aprilie) prețurile la grâu CBOT au scăzut (-6,23%). Ploile din regiunile producătoare de grâu de iarnă au îmbunătățit condiția culturilor iar pentru perioada următoare meteorologii prognozează noi precipitații, ceea ce ajută în continuare dezvoltarea culturilor. Stocurile SUA la grâu, de la sfârșit de sezon 2016/2017, sunt în prezent prognozate a atinge cel mai înalt nivel din 1987/88 (31,6 mil. tone). Pe măsură ce se apropie recolta 2017, se vor contura și perspectivele pentru producția de grâu în emisfera nordică.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 8 (191) din 1-14 mai 2017

Vizualizat: 434 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?