Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

COOPERATORII, mulţumiţi de Raportul Comisiei pentru Agricultură. Parlamentarii au VOTAT aşa cum au cerut fermierii!

Publicat: 21 iunie 2018 - 23:02
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Aşa cum am anunţat, în şedinţa de marţi 19 iunie 2018, membrii Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice a Camerei Deputaţilor au luat în dezbatere iniţiativa legislativă ce modifică Legea 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor situate în extravilan.

Pe final, raportul comisiei a întrunit în unanimitate votul parlamentarilor.   
Florentin Bercu (foto), director al Uniunii Naţionale a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV), a fost prezent la dezbaterile care, potrivit acestuia, s-au derulat “într-un cadru normal, lucrativ”.  

Multe din propunerile cooperatorilor au trecut la vot
“Suntem mulţumiţi că multe dintre propunerile noastre au fost aprobate. Aş dori să le inventariez pe cele mai importante: • dreptul de preempţiune al tinerilor fermierii şi cercetării agricole în următoarea ordine: arendaş, proprietar de terenuri vecine, tineri fermieri, ADS şi prin excepţie ASAS, dar şi persoanele fizice sau juridice în calitate de proprietari ai investiţiilor în plantaţii înfiinţate pe terenurile agricole deţinute de alte persoane; • domiciliul/reşedinţa pe teritoriul naţional cu cinci ani înainte valabil şi pentru persoanele juridice sau asociaţii acestora; • notificarea tuturor preemptorilor reglementată prin norme metodologice; • instituirea unui Registru unic naţional privind circulaţia terenurilor extravilane în sistem electronic; • sancţionarea cu nulitatea absolută a suprafeţelor înstrăinate fără respectarea prevederilor actualei legi.  
De asemenea, foarte important, dispoziţiile prezentei legi nu se aplică coproprietarilor şi rudelor de gradul I”, ne-a declarat, în exclusivitate, Florentin Bercu.

fllorentin bercu_b

Primează interesul naţional, securitatea şi siguranţa alimentară a României
„Este un act normativ bun! S-au făcut paşi importanţi faţă de varianta din 2014. Apreciem implicarea şi deschiderea, atât a Comisiei de Agricultură, cât şi a organizaţiilor profesionale care au participat la aceste dezbateri. Aşadar, noile modificări ale Legii 17 nu urmăresc altceva decât ca interesul naţional să primeze şi când vorbim de acest lucru ne referim ca securitatea şi siguranţa alimentară a României să nu fie afectată”, a precizat directorul UNCSV.
Raportul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice va urma calea procedurală: va fi transmis către Comisia Juridică pentru aprobare, apoi va fi introdus în plenul Camerei Deputaţilor pentru a fi dezbătut şi votat înainte de vacanţa parlamentară de la 1 iulie.

Senatorii au votat favorabil luna trecută
Reamintim că în data de 22 mai 2018, Senatul României a votat favorabil iniţiativa legislativă ce modifică Legea 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole. Acest demers corespunde solicitărilor agricultorilor români, fiind şi în acelaşi timp în acord cu măsurile luate şi de alte ţări europene care au înţeles să-şi protejeze acest tezaur naţional: pământul!

Harta UNCSV_b

Vizualizat: 543 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?