Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

COOPERATORII, mulţumiţi de Raportul Comisiei pentru Agricultură. Parlamentarii au VOTAT aşa cum au cerut fermierii!

Publicat: 21 iunie 2018 - 23:02
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Aşa cum am anunţat, în şedinţa de marţi 19 iunie 2018, membrii Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice a Camerei Deputaţilor au luat în dezbatere iniţiativa legislativă ce modifică Legea 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor situate în extravilan.

Pe final, raportul comisiei a întrunit în unanimitate votul parlamentarilor.   
Florentin Bercu (foto), director al Uniunii Naţionale a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV), a fost prezent la dezbaterile care, potrivit acestuia, s-au derulat “într-un cadru normal, lucrativ”.  

Multe din propunerile cooperatorilor au trecut la vot
“Suntem mulţumiţi că multe dintre propunerile noastre au fost aprobate. Aş dori să le inventariez pe cele mai importante: • dreptul de preempţiune al tinerilor fermierii şi cercetării agricole în următoarea ordine: arendaş, proprietar de terenuri vecine, tineri fermieri, ADS şi prin excepţie ASAS, dar şi persoanele fizice sau juridice în calitate de proprietari ai investiţiilor în plantaţii înfiinţate pe terenurile agricole deţinute de alte persoane; • domiciliul/reşedinţa pe teritoriul naţional cu cinci ani înainte valabil şi pentru persoanele juridice sau asociaţii acestora; • notificarea tuturor preemptorilor reglementată prin norme metodologice; • instituirea unui Registru unic naţional privind circulaţia terenurilor extravilane în sistem electronic; • sancţionarea cu nulitatea absolută a suprafeţelor înstrăinate fără respectarea prevederilor actualei legi.  
De asemenea, foarte important, dispoziţiile prezentei legi nu se aplică coproprietarilor şi rudelor de gradul I”, ne-a declarat, în exclusivitate, Florentin Bercu.

fllorentin bercu_b

Primează interesul naţional, securitatea şi siguranţa alimentară a României
„Este un act normativ bun! S-au făcut paşi importanţi faţă de varianta din 2014. Apreciem implicarea şi deschiderea, atât a Comisiei de Agricultură, cât şi a organizaţiilor profesionale care au participat la aceste dezbateri. Aşadar, noile modificări ale Legii 17 nu urmăresc altceva decât ca interesul naţional să primeze şi când vorbim de acest lucru ne referim ca securitatea şi siguranţa alimentară a României să nu fie afectată”, a precizat directorul UNCSV.
Raportul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice va urma calea procedurală: va fi transmis către Comisia Juridică pentru aprobare, apoi va fi introdus în plenul Camerei Deputaţilor pentru a fi dezbătut şi votat înainte de vacanţa parlamentară de la 1 iulie.

Senatorii au votat favorabil luna trecută
Reamintim că în data de 22 mai 2018, Senatul României a votat favorabil iniţiativa legislativă ce modifică Legea 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole. Acest demers corespunde solicitărilor agricultorilor români, fiind şi în acelaşi timp în acord cu măsurile luate şi de alte ţări europene care au înţeles să-şi protejeze acest tezaur naţional: pământul!

Harta UNCSV_b

Vizualizat: 672 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?