Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

China importă mai multă carne de porc din UE

Publicat: 31 iulie 2019 - 14:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Exporturile UE de carne de porc proaspătă și congelată au crescut cu 31% în volum, în luna mai 2019, fiind de 218 mii tone, cu 40% mai mult comparativ cu aceeaşi lună din 2018. Valoarea exporturilor europene de carne de porc a fost de 548,9 milioane euro în luna menţionată. Şi exporturile de organe de porc din luna mai au crescut cu 19%, până la 112 mii tone, cu o creștere a valorii de 46%, până la 149,4 milioane euro. Această creştere a exporturilor continuă tendințele observate de la începutul anului.

Datorită efectelor negative ale prezenţei virusului pestei porcine în China, exporturile de carne de porc proaspătă și congelată din EU către acest stat au crescut cu 88% în volum, până la 96.500 de tone, ceea ce reprezintă 44% din totalul exporturile UE de carne de porc în luna mai. În acelaşi timp, valoarea acestor exporturi către China aproape s-a triplat, prețurile medii la export crescând de la 1,48 €/kg în luna mai 2018, la 2,09 €/kg în mai anul acesta. Exporturile de măruntaie de porc către China au crescut, de asemenea, cu aproximativ 30%, pân la 70.700 tone, valoarea acestor exporturi fiind aproape dublată faţă de luna mai 2018.

Carne_b

Dată fiind gravitatea situației sanitar-veterinare în China, este puțin probabil ca ritmul exporturilor să încetinească, deși rapoartele recente ale Rabobank indică faptul că lipsa spaţiilor frigorifice de depozitare în principalele porturile din China provoacă unele dificultăți logistice.

În acelaşi timp au crescut exporturile UE de carne proaspătă şi congelată de porc către Japonia (+ 18%), Australia (+ 40%) și Coreea de Sud (+ 15%) în luna mai, dar au scăzut exporturile către SUA cu 36% ( -4.200 tone) şi Filipine cu 20% (-1.800 de tone). Exporturile către Japonia au fost probabil susținute de acordul comercial care permite tarifele mai mici la unele produse din carne de porc din aprilie 2019.

Vizualizat: 204 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?