Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

BURSA CEREALELOR - Producții RIDICATE în Europa

Publicat: 18 noiembrie 2017 - 14:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

BULGARIA: Recolte de toamnă pe plus

Potrivit informațiilor date publicității de Ministerul Agriculturii din Bulgaria, până la sfârșitul lunii octombrie, floarea-soarelui era recoltată de pe 807 mii hectare (99,6% din totalul de 810,1 mii ha). Recolta totală a fost de 1839,5 mii tone, cu o producție medie de 2,28 tone/ha (în creștere cu 1,8% față de anul precedent). Datorită unei creșteri de 6,5% a suprafeței semănate și a unui randament mai ridicat, producția totală de floarea-soarelui a crescut cu 9% comparativ cu anul trecut.
La finalul lunii octombrie, porumbul era recoltat de pe 381,3 mii ha (91,2% din totalul de 418,2 mii ha). Producția de porumb realizată a înregistrat 2224,8 mii tone și un randament mediu de 5,84 tone/ha, cu 10,6% mai mult față recolta realizată anul trecut.
În această toamnă, Bulgaria a semănat 158,1 mii ha cu rapiță, cu 2% mai mult față de anul precedent. Campania de semănat la cerealele de toamnă se afla în plină desfășurare la începutul lunii noiembrie, până la 07.11.2017 fiind semănate cu grâu 824,8 mii ha (cu 23,5% mai mult față de anul trecut) și 81,6 mii ha cu orz (în scădere cu 0,8% față de anul precedent).

RUSIA: Producțiile tind spre recordul istoric

Rusia este pe cale să înregistreze cea mai mare producție de cereale și oleaginoase din istorie, de peste 128 milioane tone, potrivit unui raport al Departamentului de Stat pentru Agricultură al Statelor Unite (USDA). Dacă această estimare se va realiza, ea ar depăși recordul de 127 milioane tone stabilit în anul 1978. Și aceasta în condițiile în care fermierii ruși folosesc acum numai jumătate din suprafața agricolă utilizată în acel an, dar și-au dublat producția medie/ha.
Potrivit USDA, producția medie de grâu și de orz în Rusia, estimată a se obține în anul de comercializare 2017/2018, este cu 16% până la 19% mai mare decât în sezonul 2016/2017.
Ca urmare a producției record de cereale din Rusia, USDA estimează că și exporturile vor crește. Astfel, exportul rusesc de grâu în sezonul 2017/2018 este estimat la 33,5 mil. tone, în creștere cu 20% față de cele 27,804 mil. tone exportate în 2016/2017, iar exporturile de orz în aceeași perioadă sunt prognozate la 5,7 mil. de tone, în creștere cu 61%, față de numai 3,55 mil. tone în sezonul 2016/2017.

fl-soarelui.2jpg_b

Pe larg despre bursa cerealelor citiţi în revista Ferma nr. 20/203 (editia 15-30 noiembrie)

Un articol semnat de GHEORGHE GHIȘE

Vizualizat: 461 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?