Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

BURSA AGRICOLĂ: Specialiştii estimează că preţul grâului va mai creşte

Publicat: 22 septembrie 2021 - 12:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Seceta, care a afectat regiunea Mării Negre în 2020, s-a mutat pe continentele americane. Producţiile mondiale vor fi mai reduse decât cele estimate, iar preţurile, sub presiunea cererii, se vor menţine pe un trend pozitiv.

GRÂUL: producţie mai mică decât consumul!

Pe piaţa mondială a grâului, se aşteaptă noi reduceri de producţii în America de Nord, în special în Canada, unde recolta a scăzut la 24 milioane tone; iar unii analiştii o estimează, în final, la 20 de milioane tone.

Fiind cel mai mare exportator, Rusia a fost coloana vertebrală a comerţului mondial cu grâu al ultimilor ani. Experţii apreciază că şi-a redus prognoza asupra producţiei undeva la 82 mil. tone, grâul de primăvară având o calitate foarte proastă din cauza secetei.

De asemenea, prognoza de export se reduce la 33,9 milioane tone, faţă de 35 mil. în ultimul raport.

Taxa de export la grâu instituită de Rusia avantajează România prin faptul că ţine preţul ridicat.

pretul graului maxim CANVA_b

„La începutul lunii septembrie, în bazinul Mării Negre grâul era cotat undeva la 300 dolari/t, încărcat în porturile ruseşti. Eu prognozez o evoluţie ascendentă a preţului pe toată perioada lunii septembrie. Ca un corolar, la nivel mondial producţia este mai mică decât consumul estimat!”,susţine Cezar Gheorghe, expert analist în comerţul cu cereale, Clubul Fermierilor Români.

 

ORZUL are preţ bun


 

Analiştii spun că preţul e tras în sus de grâul de furaj pentru că e înlocuitor al orzului. Există cerere pentru că la nivel global şi regional (UE şi Marea Neagră) nu s-au făcut producţiile scontate.

În portul Constanţa, orzul valorează 208 euro/t şi în Varna 212 euro/t.

Vizualizat: 3227 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?