Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

BURSA AGRICOLĂ: Specialiştii estimează că preţul grâului va mai creşte

Publicat: 22 septembrie 2021 - 12:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Seceta, care a afectat regiunea Mării Negre în 2020, s-a mutat pe continentele americane. Producţiile mondiale vor fi mai reduse decât cele estimate, iar preţurile, sub presiunea cererii, se vor menţine pe un trend pozitiv.

GRÂUL: producţie mai mică decât consumul!

Pe piaţa mondială a grâului, se aşteaptă noi reduceri de producţii în America de Nord, în special în Canada, unde recolta a scăzut la 24 milioane tone; iar unii analiştii o estimează, în final, la 20 de milioane tone.

Fiind cel mai mare exportator, Rusia a fost coloana vertebrală a comerţului mondial cu grâu al ultimilor ani. Experţii apreciază că şi-a redus prognoza asupra producţiei undeva la 82 mil. tone, grâul de primăvară având o calitate foarte proastă din cauza secetei.

De asemenea, prognoza de export se reduce la 33,9 milioane tone, faţă de 35 mil. în ultimul raport.

Taxa de export la grâu instituită de Rusia avantajează România prin faptul că ţine preţul ridicat.

pretul graului maxim CANVA_b

„La începutul lunii septembrie, în bazinul Mării Negre grâul era cotat undeva la 300 dolari/t, încărcat în porturile ruseşti. Eu prognozez o evoluţie ascendentă a preţului pe toată perioada lunii septembrie. Ca un corolar, la nivel mondial producţia este mai mică decât consumul estimat!”,susţine Cezar Gheorghe, expert analist în comerţul cu cereale, Clubul Fermierilor Români.

 

ORZUL are preţ bun


 

Analiştii spun că preţul e tras în sus de grâul de furaj pentru că e înlocuitor al orzului. Există cerere pentru că la nivel global şi regional (UE şi Marea Neagră) nu s-au făcut producţiile scontate.

În portul Constanţa, orzul valorează 208 euro/t şi în Varna 212 euro/t.

Vizualizat: 3112 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?