Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

BURSA AGRICOLĂ - aprilie 2020

Publicat: 27 aprilie 2020 - 10:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Recolta europeană: ce indică prognozele?

Asociaţia Europeană a producătorilor de cereale COCERAL şi-a revizuit estimările privind producţia de cereale a UE în 2020. Află cât de mult au coborât prognozele la principalele culturi agricole?

Bursa agricola_b

În prognoza revizuită pentru 2020, COCERAL estimează producţia totală de cereale a statelor UE-27 plus Marea Britanie la 301,8 milioane tone, în scădere marginală față de 302,7 milioane tone, cât era estimarea din ianuarie şi cu 6,1 milioane tone mai puţin decât anul trecut (307,9 milioane tone).

• Producția de grâu (cu excepția grâului dur) este apreciată la 135,4 mil. tone, în scădere față de prognoza anterioară (137,9 mil. tone) şi cu aproape 10 mil. tone mai puţin decât anul trecut (145,7 mil. tone). Scăderea preconizată a recoltei de grâu se datorează în principal reducerii semnificative a suprafeței cultivate în Marea Britanie, precum şi din cauza ploilor abundente din timpul campaniei de semănat din toamna trecută.
• Producția de orz a UE este acum prognozată la 61,5 mil. tone, în creștere față de 60,8 mil. tone, cât s-a apreciat în prognoza din ianuarie, dar în scădere față de cele 62,2 mil. tone obţinute anul trecut. Această rectificare pozitivă a estimării se datorează în principal unei suprafeţe mai mari - faţă de cât se aștepta anterior - cu orz de primăvară în Marea Britanie, în urma reducerii suprafeţelor semănate cu grâu și rapiță în toamnă.
• Recolta de porumb 2020 din UE este estimată la 65,5 mil. tone, semnificativ mai mare decât anul trecut (61 mil. tone). Se apreciază că porumbul va creşte până la 9 mil. ha, faţă de numai 8,5 mil. ha în 2019. Cele mai notabile creșteri ale producţiei (faţă de anul trecut) sunt preconizate în Franța, Germania și Polonia.
• Previziunile privind producția de rapiță a UE a fost ușor revizuită, de la 17,1 la 17 mil. tone, în urma scăderii arealului estimat a fi cultivat în Marea Britanie şi care nu a fost compensat cu o suprafață mai mare în Franța.


CUM DECURGE CAMPANIA ÎN GERMANIA?

Producţia de grâu a Germaniei va fi cu 1,2% mai mică decât anul trecut, fiind estimată la 22,79 mil. tone, ca urmare a reducerii cu 6,1% a suprafeței cu grâu (2,9 mil. ha).
Fermierii germani apreciază că producţia de rapiţă va ajunge anul acesta la 3,44 mil. tone, în creştere cu 21,9% faţă de vara trecută. Cultura se dezvoltă în general bine. Ploile din ultimele săptămâni întârzie campania de semănat de primăvară.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 6/255 (ediţia 1-14 aprilie 2020)

Vizualizat: 369 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!