Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

BURSA AGRICOLĂ - aprilie 2020

Publicat: 27 aprilie 2020 - 10:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Recolta europeană: ce indică prognozele?

Asociaţia Europeană a producătorilor de cereale COCERAL şi-a revizuit estimările privind producţia de cereale a UE în 2020. Află cât de mult au coborât prognozele la principalele culturi agricole?

Bursa agricola_b

În prognoza revizuită pentru 2020, COCERAL estimează producţia totală de cereale a statelor UE-27 plus Marea Britanie la 301,8 milioane tone, în scădere marginală față de 302,7 milioane tone, cât era estimarea din ianuarie şi cu 6,1 milioane tone mai puţin decât anul trecut (307,9 milioane tone).

• Producția de grâu (cu excepția grâului dur) este apreciată la 135,4 mil. tone, în scădere față de prognoza anterioară (137,9 mil. tone) şi cu aproape 10 mil. tone mai puţin decât anul trecut (145,7 mil. tone). Scăderea preconizată a recoltei de grâu se datorează în principal reducerii semnificative a suprafeței cultivate în Marea Britanie, precum şi din cauza ploilor abundente din timpul campaniei de semănat din toamna trecută.
• Producția de orz a UE este acum prognozată la 61,5 mil. tone, în creștere față de 60,8 mil. tone, cât s-a apreciat în prognoza din ianuarie, dar în scădere față de cele 62,2 mil. tone obţinute anul trecut. Această rectificare pozitivă a estimării se datorează în principal unei suprafeţe mai mari - faţă de cât se aștepta anterior - cu orz de primăvară în Marea Britanie, în urma reducerii suprafeţelor semănate cu grâu și rapiță în toamnă.
• Recolta de porumb 2020 din UE este estimată la 65,5 mil. tone, semnificativ mai mare decât anul trecut (61 mil. tone). Se apreciază că porumbul va creşte până la 9 mil. ha, faţă de numai 8,5 mil. ha în 2019. Cele mai notabile creșteri ale producţiei (faţă de anul trecut) sunt preconizate în Franța, Germania și Polonia.
• Previziunile privind producția de rapiță a UE a fost ușor revizuită, de la 17,1 la 17 mil. tone, în urma scăderii arealului estimat a fi cultivat în Marea Britanie şi care nu a fost compensat cu o suprafață mai mare în Franța.


CUM DECURGE CAMPANIA ÎN GERMANIA?

Producţia de grâu a Germaniei va fi cu 1,2% mai mică decât anul trecut, fiind estimată la 22,79 mil. tone, ca urmare a reducerii cu 6,1% a suprafeței cu grâu (2,9 mil. ha).
Fermierii germani apreciază că producţia de rapiţă va ajunge anul acesta la 3,44 mil. tone, în creştere cu 21,9% faţă de vara trecută. Cultura se dezvoltă în general bine. Ploile din ultimele săptămâni întârzie campania de semănat de primăvară.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 6/255 (ediţia 1-14 aprilie 2020)

Vizualizat: 875 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?