Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Brazilia - producţie record de porumb, export redus

Publicat: 08 iulie 2019 - 10:44
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

O producție internă mai mare de etanol din porumb va conduce la o ușoară reducere a exporturilor de porumb ale Braziliei în sezonul 2019/2020, potrivit ultimului raport USDA (Departamentului de Stat pentru Agricultură al Statelor Unite).

În acest sezon, exporturile de porumb vor fi mai mici cu un milion tone, ajungând până la 33 milioane tone, comparativ cu 34 milioane tone cât au fost previziunile rapoartele anterioare ale USDA.

Diferenţa de un milion de tone au fost adăugate la volumul consumului pe piața internă, pentru hrana animalelor și industrial, care se ridică acum la 12,5 milioane tone în sezonul 2019/2020 de la 11,5 milioane tone cât a fost estimat anterior.

Consumul intern de etanol este de așteptat să crească foarte mult pe măsură ce Brazilia se pregătește să ridice standardul de combinare a benzinei cu etanolul, într-un efort de reducere a emisiilor de CO2 pentru a atinge obiectivele Acordului de la Paris, se arată într-un raport oficial.

corn harvest 1_b

În prezent, majoritatea etanolului produs în Brazilia este derivat din trestia de zahăr, dar creșterea disponibilității porumbului și capacitatea de stocare a acestuia pentru perioade mai lungi a condus la construirea de unităţi de procesare unde ambele culturi pot fi prelucrate.

În ciuda acestei proiecţii de creştere, în aceeaşi zi cu lansarea raportului Summit-ul Consortiului American - un sponsor-cheie şi fondator al celui mai mare trust producător de etanol - FS Bioenergia din Brazilia, a anunţat că va suspenda construcţia a şase noi unităţi de producere a etanolului din porumb datorită noii propuneri legislative care reduce stimulentele financiare pentru acest sector.

În afară de creșterea consumului intern de etanol, USDA se așteaptă ca producția de porumb a Braziliei în sezonul 2019/2020 să se menţină la recordul estimat de 101 milioane de tone.

Vizualizat: 636 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?