Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Au scăzut taxele de import pentru porumb, sorg şi secară

Publicat: 14 octombrie 2017 - 23:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Datorită unui dolar mai puternic, taxa de import pentru porumb, sorg şi secară în Uniunea Europeană a fost redusă la 5,61 euro pe tonă, începând cu data de 10 octombrie 2017.

Porumb_bPrin intermediul unui mecanism automat care calculează taxele de import, tariful actual evită să aducă agricultorii europeni la un dezavantaj în condiţiile actuale ale pieţei. Tariful revizuit, publicat săptămâna aceasta în Jurnalul Oficial, este calculat în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 642/2010, care explică faptul că taxa la import pentru cele trei cereale se bazează pe diferenţa dintre un preţ european de referinţă şi preţul porumbului din SUA.

Tariful pentru porumb, sorg şi secară a fost deja actualizat de două ori în ultimele două luni, datorită recoltei globale record aşteptată pentru sezonul 2016/2017 şi, în acel moment, a unui dolar american deosebit de slab. Mai întâi, a ajuns la 5,16 euro pe tonă la 8 august, după care, la 1 septembrie, taxa aproape că s-a dublat, devenind 10,95 euro.

Noile taxe de import se vor aplica până când va interveni din nou mecanismul automat de calcul.

Vizualizat: 141 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Amazone - soluţii pentru prelucrarea solului şi semănat

Amazone - soluţii pentru prelucrarea solului şi semănat

Portofoliul de utilaje pentru prelucrarea solului şi semănat, prezentate de Amazone la Agriplanta 2018, a cuprins: plugul Hektor, discul Catros+ 5002-2TS; combinatorul Ceus 4002-2TX Super şi Cenius 4000, precum şi semănătoarea de prăşitoare ED 6000-2C Special şi semănătoarea pneumatică Cirrus 6003-2.

Interviu cu Liviu Zimcea - reprezentant Amazone în România

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Cons DDA - semănătorile Monosem şi combina pentru lavanda Noile tractoare Zetor Utilix şi Hortus
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?