Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ACEBOP: Preţurile scad la poarta fermei. SOLICITĂM AUTORITĂŢILOR SĂ INTERVINĂ!

Publicat: 18 noiembrie 2017 - 13:57
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Creşterea preţurilor la alimente este un subiect mult discutat în ultimele zile, atât în media cât şi în rândul producătorilor români. Marile lanţuri de magazine, care fac parte din mari corporaţii internaţionale, au de multe ori practici comerciale îndreptate împotriva consumatorului român. Scopul este unul singur: maximizarea profiturilor.

Pentru a putea înţelege şi analiza mai clar acest fenomen, Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine din România (ACEBOP)  face urmatoarele precizări:
În ultimele 60 de zile preţul cărnii de porc a scăzut cu circa 30% la poarta fermei! Astăzi fermierii vând cu 4,9 lei/kg la poarta fermei - cu mari presiuni din partea retailerilor pentru noi scăderi de preţ!
Preţul la carnea de pasăre a scăzut la poarta fermei cu aproximativ 20% în timp ce preţul la carnea de vită se menţine stabil şi cu tendinţe de scădere.
Pentru sectorul de producţie ouă, cererea este foarte mare - dar preţurile au crescut la fermieri cu circa 26%, nu cu 100%.
Laptele şi produsele lactate au preţul nemodificat la producător.

Atragem atenţia că aceste jocuri, pe care marile lanţuri de magazine le fac astăzi, vor duce la scăderea consumului şi la creşterea problemelor fermierilor. Preţul pentru kg de carne stabilit de producător este mai scăzut decât cel din aceeaşi perioadă a anului  2016.
“Solicităm autorităţilor responsabile să intervină de urgenţă şi să facă lumină în această situaţie, care pentru noi, fermierii, este de neînteles. Produsele obţinute în România se vând mai ieftin decât în urmă cu câteva săptămâni şi totuşi mai departe, acestea ajung la consummator cu preţuri foarte mari. Astăzi noi, fermierii, vindem sub preţul de producţie!” - Mary-Eugenia Pană (foto), Preşedinte ACEBOP.

Mai multe detalii despre ACEBOB găsiţi pe www.acebop.ro

Mary Pana_b

carne-ambalata_b

Vizualizat: 926 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?