Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

„Ziua Porţilor Deschise” IPSO

Publicat: 27 septembrie 2017 - 14:17
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Vedetele tehnice prezentate de IPSO Agricultură Timişoara de „Ziua Porţilor Deschise” pentru vestul ţării, în 25 mai 2017, au fost tractoarele John Deere 7230R, 8360R şi 5115 M (115 CP), combinele John Deere S680i şi W440, încărcătorul frontal John Deere 543R şi semănătoarea Espro 6000R de la Kuhn pentru semăntul direct în mirişte.

Tractorul John Deere, modelul 7230R, cu puterea de 230 CP, este dotat cu un motor JD cu capacitatea cilindrică de 9 litri, cu 6 cilindri, ce corespunde cu norma de poluare europeană IT4/Stage 3B. Transmisia este AutoPowr IVT 50K. Cabina Premium Command View II, cu suspensie, este dotată cu: radio Premium, scaun operator tip "Grammar", monitor color Touch Command Center GS3 de 7" cu redare video, tablou cu comenzi electrice şi electronice, funcţia Command Arm şi, opţional, sistemul Field Cruise.

„Ziua Porţilor Deschise” IPSO_b
Puntea din faţă este cu suspensie TLS+, iar pompa de ulei este de mare capacitate, debitul fiind de 223 l/min. Remorca este frânată pneumatic, iar cupla de remorcare automată este de tip bilă. Turaţia la arborele prizei de putere poate fi de 540 rot./min sau de 1000 rot./min (variantele 540E, 1000 şi 1000E). Anvelopele sunt de la firme de top Michelin şi Firestone. Pachetul de lumini este de tip “Deluxe”, iar tiranţii frontali sunt “Premium”.
Tractorul John Deere 8360R, cu puterea de 360 CP, este autopropulsat de un motor JD PowerTech PSX cu 6 cilindri, capacitatea cilindrică fiind de 9 litri. Transmisia este AutoPowr IVT, infinit variabilă 42K. Cabina Premium CommandView II este prevăzută cu: scaun Active Seat pentru operator, monitor color GS3 CommandCenter de 7" cu Green Star 3, antenă SF 3000 dotată cu sistemul SF1, radio Premium şi aer condiţionat. Pompa hidraulică are capacitatea de 227,1 l/min, iar turaţia la priza de putere este de 1000 rot./min. Utilajul este dotat cu patru prize hidraulice SCV cu cuple rapide. Ecartamentul în spate este reglabil, iar sistemul de frânare pentru remorci este pneumatic. Tractorul este dotat cu greutăţi frontale de 1000 kg şi cu greutăţi pe roţile din spate. Anvelopele Michelin sunt 600/70 R30 în faţă şi 650/85 R38 pe spate. Axa în faţă este cu suspensie I LS. PowerTech.
Combina inteligentă John Deere S680i este dotată cu motor John Deere cu 6 cilindri, iar capacitatea cilindrică este de 13,5 litri, iar transmisia este hidrostatică "ProDrive". Aceasta din urmă are trei trepte de viteză. Buncărul de cereale are capacitatea de 14.100 litri, iar separatorul este dotat cu tehnologie de ultimă oră, cu cilindru axial.
Anvelopele sunt 800/70R38 în partea din faţă şi 620/70R26 în partea din spate. Combina este dotată cu sistemul de ghidare prin satelit AutoTrac, de tip "mâini libere", ceea ce face ca fiecare trecere să se potrivească perfect cu întreaga lăţime de tăiere a platformei. AutoTrac dispune de SF3000 şi monitor tactil GS2630. Combina mai este echipată cu sistemul inteligent de recoltare Harvest Smart, sistemul PowerGard pentru garanţie extinsă şi efectuarea reviziilor recomandate de către producător şi cu sistemul Vision Trak, care are rolul să monitorizeze continuu performanţele maşinii (de exemplu, controlul pierderilor de boabe).
Combina John Deere W440 este dotată cu motor AGCO Power cu 6 cilindri, cu capacitatea cilindrică de 7,4 litri, care corespunde cu standardele europene de poluare Tier IV, plus un sistem cu reducţie catalitică selectivă (SCR) pentru o filtrare mai bună a gazelor evacuate. Puterea motorului este de 238 CP, iar dacă se foloseşte sistemul de "Management inteligent al puterii", se poate ajunge şi la 253 CP pentru mersul pe drumurile publice sau la lucrul cu priza de putere. Transmisia este hidrostatică tip "25 k", iar cutia de viteze, cu 3 viteze, este mecanică. Lăţimea de lucru este de 5,1 m. Buncărul de cereale are capacitatea de 6500 litri. Combina este dotată cu 6 scuturători cu 4 trepte. Anvelopele faţă sunt 650/65R38, iar spate - 480/65R24. Combinei i se pot ataşa: headerul John Deere 317R, echipamentul Zurn de recoltat rapiţa, pentru headerul 317R, kit recoltare boabe mari (porumb, soia, floarea-soarelui), cuplă de remorcare, cabină de operare cu sistem de încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat, monitor color touch screen care oferă informaţii privind parametrii de recoltare, parametrii motorului, diagnostica şi calibrarea.

Articol publicat in revista Ferma nr. 16 (199) (15-30 septembrie)

Vizualizat: 828 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?