Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Zilele câmpului HORSCH: pasiune, cercetare, inovare

Publicat: 04 octombrie 2018 - 12:18
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Zilele câmpului Horsch, cu demonstraţii practice, au loc în fiecare an şi se desfăşoară pe o perioadă de câteva săptămâni. O caracteristică importantă a manifestării o reprezintă faptul că evenimentul este organizat de fermieri pentru fermieri. Începând cu anul 2007, aceste evenimente au avut loc constant. Anul acesta, din 15 mai şi până în 13 iulie, uşile sediului central al firmei Horsch din Schwandorf (în Bavaria) au fost deschise partenerilor de vânzări, clienţilor şi fermierilor interesaţi de noutăţile tehnice ale firmei germane.

 

La sediul Horsch din Schwandorf se face pionierat în sectorul ingineriei agricole. Zilele câmpului Horsch reprezintă o platformă pentru fermieri, care pot astfel să facă schimb de experienţă direct cu producătorul şi să furnizeze informaţii despre oricare dintre subiectele actuale din domeniu.

Zilele câmpului HORSCHClick pe poza pentru galerie!

Mii de vizitatori, zeci de fermieri români, înaltă tehnologie agricolă şi schimb de experienţă
În decurs de câteva săptămâni, oameni din toată lumea, interesaţi de inovaţii în tehnologiile agricole, au trecut pragul sediului din Schwardorf, Germania.
Pentru grupul din România, Ziua câmpului Horsch a avut loc în data de 30 mai 2018. Programul zilei a cuprins un tur al fabricii, prezentări specializate pe diverse teme, precum şi expuneri privind noi tehnologii de semănat, protecţia plantelor şi transport. Cea mai aşteptată parte a fost cea a demonstraţiilor din câmp, unde teoria se concretizează în practică şi se transformă în rezultate. Aceasta a întărit participanţilor convingerea că pasiunea, cercetarea şi inovaţia, caracteristice producătorului german, au o mare însemnătate în conceperea şi producerea utilajelor agricole marca Horsch.
În mod tradiţional, o Zi a câmpului începe cu un discurs despre prelucrarea solului, cel mai adesea susţinut chiar de Michael Horsch, care prezintă audienţei o perspectivă asupra modului în care vede agricultura viitorului şi asupra unor subiecte concrete pe care compania Horsch se va concentra în anii următori. Pentru cei 50 de fermieri români, ghid şi moderator a fost Constantin Curcă, reprezentantul Horsch în România, care vorbeşte cu multă pasiune şi cunoaştere despre companie şi despre produsele acesteia.

Noi abordări de viitor în prelucrarea solului şi la semănat
După acest discurs, oaspeţii se îndreaptă spre câmpurile adiacente, unde o gamă largă de utilaje Horsch pentru prelucrarea solului şi însămânţare efectuează demonstraţii practice - întotdeauna adaptate dimensiunilor exploataţiilor agricole, caracteristicilor solului şi condiţiilor climatice din zonele de unde provin oaspeţii. De altfel, acesta este punctul forte al companiei Horsch: individualizarea şi concentrarea absolută asupra nevoilor clientului.
Demonstraţiile practice sunt urmate de un tur prin câmpurile de testare din grădina demo. De exemplu, la porumb, au fost de interes testele privind pregătirea patului de seminţe, distanţa între rânduri, presiunea pe brăzdar şi încorporarea seminţelor. În plus, oaspeţii au fost informaţi despre un subiect nou şi interesant: semănatul bob cu bob la grâu. Accentul a fost pus pe dimensiunile seminţelor, pe îngrăşăminte şi pe strategiile de reglementare a creşterii. Furnizarea de nutrienţi pentru plantele tinere este întotdeauna o provocare. Prin urmare, clienţii au primit o idee generală despre opţiunile de plasare a îngrăşămintelor în timpul însămânţării. Testele din teren cu privire la CropRelay, o tehnologie prin care pot fi semănate două culturi în acelaşi timp, au dus la discuţii interesante despre viitorul prelucrării solului.


Text şi foto: MEWI


ZILELE CÂMPULUI HORSCH 2018, ÎN CIFRE
- durata: 8 săptămâni;
- 2000 de vizitatori;
- 13 ha de teren pentru demonstraţii;
- 28 de utilaje şi maşini agricole;
- lăţime totală de lucru: 286 m
- puterea totală a tractoarelor utilizate în demonstraţii: 5630 CP;
- 74 de angajaţi ai companiei implicaţi în derularea evenimentului;
- 70% dintre oaspeţi veniţi din afara Germaniei (inclusiv Australia, Noua Zeelandă etc).

 

WEISSBIER - RENUMITA BERE BAVAREZĂ DIN GRÂU
Sigur, pe lângă tehnologie şi precizie, regiunea care a găzduit Zilele câmpului Horsch este renumită pentru încă ceva... Nu poţi să fii în Bavaria şi să nu bei o bere. Fermierii români participanţi la evenimentul susţinut la sediul central al firmei Horsch din Schwandorf, în data de 30 mai 2018, au ajuns şi în Abensberg, la Kuchlbauer, cea mai renumită berărie din regiune, pentru berea din grâu (Weissbier) pe care o produc.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 16/221 (ediţia 15-30 septembrie 2019)

Vizualizat: 180 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?