Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ZETOR - 70 de ani de succes

Publicat: 20 mai 2016 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ca urmare a schimbărilor politice de după cel de-al doilea război mondial, producătorul tradițional de armament ușor Zbrojovka Brno se reprofilează spre producția de tractoare devenind un brand important pe piața vehiculelor împreună cu Tatra și Škoda. Primele trei bucăți sunt livrate la data de 15 martie 1946, când se lansa producția în masă a tractoarelor ZETOR.

Click pe poza pentru galerie!

În august 1946, ZETOR a fost înregistrat ca și marcă comercială protejată. În acel moment a început povestea de succes a mărcii ZETOR.

În a doua jumătate a anilor 50, Zetor lansează în premieră mondială conceptul Serie Unificată, aplicând tipizarea pieselor pentru diferite modele de tractoare. Așa s-a născut Seria Unificată I, urmată la scurt timp de Seria Unificată II (1968) care, la acea vreme, avea foarte multe caracteristici inovatoare, ca de exemplu prima cabină de siguranță din lume. În anul 1975 apare primul Zetor cu motor în 6 cilindri denumit ZETOR Crystal.

Enumerăm câteva performanțe remarcabile din istoricul companiei: licența pentru fabricația tractorului Zetor 25 vândută în 1971 companiei Indiene HMT; livrările a mii de tractoare specializate în cultivarea câmpurilor de orez către firma japoneză ISEKI (1968-1974); contractul cu gigantul John Deere (1993-1996), când au fost fabricate câteva mii de tractoare Zetor sub culorile producătorului american. 

În anul 2002, prin privatizare, fabrica este salvată de la faliment, investitorul stabilizează compania și relansează producția prin apariția treptată a noilor modele, împărțite după gama de putere și performanțe. Tractoarele clasice, mecanice care se caracterizează prin simplitate, performanță și confort sunt: Major, Proxima, Forterra. Tractoarele cu soluții constructive moderne sunt Proxima Power, Forterra HSX sau Forterra HD și se remarcă prin dotări precum controlul electrohidraulic al mecanismului ridicător spate, power-shuttle, power-shift etc. În anul 2015 a fost prezentat noul ZETOR Crystal cu o putere de 160 CP denumit și “the hard worker”, cel mai puternic tractor al brandului. 

Nivelul scăzut al costurilor de mentenanță pe mia de ore de exploatare a tractoarelor Zetor le situează în topul eficienței economice a utilizatorilor de tractoare. Marea realizare a mărcii ZETOR o reprezintă cei peste 1,3 milioane de clienți satisfăcuți de pe tot mapamondul.

Fiind preocupați de viitor, fabrica de tractoare ZETOR lucrează în permanență la lărgirea portofoliului iar ținta de puteri este între 50 și 200 CP precum și un nou concept de design denumit “Zetor by Pininfarina”.

 

ZETOR atenționează: Atenție la falsuri!

În România, ZETOR a intrat pe piață în anul 2005, semnând un parteneriat unic cu Zetor Tractor SRL. Preocuparea primordială, atât a producătorului, a importatorului, cât și a rețelei de distribuitori autorizați este satisfacția clienților, oferindu-le acestora, pe lângă un tractor cu raport calitate/preț foarte convenabil și o rețea de service promptă, cu piese de schimb originale la prețuri foarte avantajoase. 

Totuși, piața din România a oferit cehilor foarte multe surprize neplăcute: au început să apară companii pirat, care publicau fără știrea sau consimțământul fabricii reclame prin care sugerau că ar fi importatori sau distribuitori autorizați. Aceste companii promiteau și promit potențialilor clienți tractoare cu caracteristici superioare la prețuri sub prețul pieței, perioade de garanție neautorizate de producător... La livrare însă clientul constată dezamăgit că tractorul nu este cel dorit iar furnizorul neautorizat nu îi mai răspunde la telefon. Aceste tractoare erau adesea aduse din țări precum Bulgaria. 

În acest sens, atât producătorul ceh de tractoare ZETOR cât și importatorul unic atrag atenția că rețeaua autorizată de distribuitori poate fi verificată pe www.zetor.com sau pe www.zetor.ro și că orice oferte provenite din afara acestor rețele nu au o bază reală, orice firmă care se laudă că ar fi reprezentantul pe România al unui alt importator autorizat, din alte țări, este falsă. Victima acestor entități neautorizate, pe lângă faptul că achiziționează un bun neconform cu cel ofertat, riscă și pierderea garanției asupra acestuia.

În acest an, importatorul împreună cu rețeaua de distribuitori autorizați au fost și vor fi prezenți la cele mai importante evenimente din țară: Agroexpo Bucovina, Agraria, AgriPlanta-RomAgroTec, Agromalim, Banat Agralim. În afară de aceste evenimente, aniversând 70 de ani de succes, vom participa în calitate de co-expozanți la diverse manifestări specifice organizate prin țară, la care vă așteptăm cu mare drag.

 

ZETOR TRACTOR SRL

 

Articol publicat in revista Ferma nr.9(170) 15 - 31 mai 2016

Vizualizat: 2253 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?