Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Viziunea New Holland asupra fermelor viitorului

Publicat: 29 aprilie 2015 - 19:00
5 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Desfășurată în prima zi a târgului internațional SIMA 2015, conferința de presă a companiei New Holland a adus o serie de noutăți, așteptate cu interes de către jurnaliștii prezenți. Astfel, au fost prezentate noile serii de tractoare T9, T7 și T8 - Tier 4B și cu SmartTrax; tractorul compact Boomer 54D (Tier 4B); noua serie de tractoare specializate TD4F; noua „generație C” de încărcătoare compacte; IntelliCruise - sistemul de control al vitezei; noul sistem New Holland PLM Connect telematics pentru agricultura de precizie.

Click pe poza pentru galerie!

New Holland a actualizat Seria T8 cu tehnologia ECOBlue ™ Hi-eSCR pentru respectarea standardelor de emisii Tier 4B. Întreaga nouă gamă T8 este acum mult mai puternică și își menține, în același timp, eficiența utilizării de combustibil. Noua seria T8 introduce, de asemenea, o serie de îmbunătățiri în ceea ce privește confortul operatorului, dotarea cu accesorii și ușurința în întreținere.

Noua serie T8 are acum cinci modele: T8.320 (250 CP - maxim 320 CP cu EPM), T8.350 (280 CP - maxim 351 CP cu EPM), T8.380 (311 CP - maxim 381 CP cu EPM), T8.410 (340 CP - maxim 409 CP cu EPM) și T8.435 (380 CP - maxim 435 CP cu EPM).

Echipate cu un motor Cursor FPT, toate cele cinci modele ale seriei au o putere nominală și o putere maximă crescute. Sistemul de management al puterii motorului (EPM - Engine Power Management) oferă până la 71 CP în plus pentru aplicațiile solicitante de transport, PTO și aplicații hidraulice. De exemplu, modelul T8.320 are o putere de 250 CP, dar echipat cu EPM va dezvolta până la 320 CP.

Prin tehnologia ECOBlue™ Hi-ESCR, ori de câte ori este nevoie, motorul are o viteză de reacție semnificativ mai rapidă față de modelele echivalente dotate cu Tier 3. Astfel, tractorul poate menține o viteză constantă chiar și în timpul schimbărilor bruște de sarcină, spre exemplu atunci când tractează o remorcă grea.

Îmbunătățirea performanțelor productive și reducerea costurilor operaționale și a consumului de combustibil sunt semnificative raportat la seria anterioară T8 cu Tier 4A. Astfel, consumul de combustibil este cu circa 10% mai mic decât la tractoarele T8000 cu Tier 3.

Motorul Cursor FPT lucrează în armonie cu transmisia Auto Command, ceea ce simplifică și ușurează munca operatorului.

 

New Holland T8 - dotat opțional cu șenile spate

Prezentată pe modelul T8435 (380/435CP) și numită SmartTrax, echiparea cu șenile de cauciuc spate este opțiunea dezvoltată de New Holland pentru a răspunde nevoilor fermierilor care preferă aceste sisteme de tracțiune alternative celor cu dublă echipare cu șenile (față/spate).

SmartTrax combină avantajele oferite de tracțiunea pe șenile cu manevrabilitatea și controlul oferit de anvelopele pe ax, precum și cu surplusul de confort oferit de suspensia pe osia din față. 

Un număr limitat de astfel de modele va fi testat în Europa în acest sezon, înainte de lansarea comercială oficială planificată pentru sfârșitul anului. În America de Nord, opțiunea SmartTrax este disponibilă pe modelele T8.380 și T8.410. New Holland analizează posibilitatea utilizării acestei opțiuni de echipare cu șenile spate și pentru tractoarele din seria T9, a anunțat la conferința de presă de la SIMA 2015 Luca Mainardi, șeful departamentului tractoare New Holland. În America de Nord este disponibilă opțiunea de echipare cu șenile spate la T9 (SmartTrax II). Pentru Europa, principalul obiectiv îl reprezintă seria de tractoare T8, pentru care există o piață mult mai mare, dar în viitor nu este exclusă nici posibilitatea de a echipa cu șenile spate și seria T9 pentru piața europeană.

 

Tractorul cu motorizare pe bază de metan 

New Holland continuă să dezvolte tractorul alimentat cu metan și chiar a adus un prototip de generația II-a la SIMA 2015. Proiectat ca un tractor de lucru și alimentat 100% pe bază de metan, versiunea T6.140 este echipată cu un motor FPT Industrial NEF, cu 6 cilindri, având o putere de 179 CP/740 Nm. Utilajul este alimentat exclusiv cu gaz metan din 9 rezervoare separate (cu o capacitate totală de 50 kg), care oferă o autonomie suficientă pentru funcționarea normală timp de o jumătate de zi. Tractorul se integrează în design-ul general New Holland și are aceeași vizibilitate și gardă la sol ca și un model standard.

„Obiectivul principal al New Holland este construirea unui viitor durabil în care fermele să își producă și să își dezvolte propria energie”, a declarat la conferința de presă, Carlo Lambro, președintele New Holland. În viziunea acestuia, fermele vor genera metan prin biomasa regenerabilă produsă de instalațiile de biogaz. Prin utilizarea bio-metanului, impactul emisiilor de carbon ale tractorului vor fi, practic, zero, cu o economie a costurilor de la 25% până la 40%, în comparație cu utilizarea combustibililor convenționali. „La ultimul prototip emisiile de CO2 sunt cu 80% mai mici decât la un tractor standard", a mai spus Carlo Lambro.

Desigur, întrebarea imediat următoare a fost: Când va intra acest prototip în producția de serie? În opinia președintelui New Holland, vor mai dura poate 3-5 ani pentru a aduce un astfel de tractor pe piață: "Nu există probleme serioase pentru a face față, dar încă analizăm potențialul pieței". Acest răspuns poate însemna că vom mai avea de așteptat vreo câțiva ani buni până când vom vedea acest tractor în producția de serie. În prezent, acest ultim prototip a revenit în Italia pentru continuarea lucrărilor de evaluare și de testare într-o fermă situată în apropiere de Torino.

În numerele viitoare ale revistei vom continua prezentarea noutăților New Holland.

 

 

 

PAVILIONUL „SUSTAINABLE FARM” - EXPO MILANO 2015

O imagine mai detaliată asupra celei de-a doua generații de tractoare alimentate cu metan va fi oferită publicului larg în cadrul Pavilionului New Holland de la Expo Milano 2015. Pavilionul 

Sustainable Farm se înscrie în cadrul politicii eco a New Holland și va oferi publicului o experiență interactivă emoționantă asupra viziunii companiei. 

Tot aici vor mai fi expuse combina CR 9.90, tractorul T7.270 și combina autopropulsată pentru recoltat struguri Braud 9060L, alături de alte surprize pregătite vizitatorilor. 

De-a lungul a două galerii va fi „expusă” istoria celor 120 de ani de inovație a New Holland. Un nou episod „A Sustainable World”, din serialul “Semințele vieții/The Seeds Of Life”, este acum disponibil online: www.expo2015.newholland.com.

Vizualizat: 780 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   
5.
andrei
|
09. 03, 2015. Thursday 12:54
-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: yogaesoteric@outlook.com
4.
andrei
|
09. 03, 2015. Thursday 12:53
-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: yogaesoteric@outlook.com
3.
andrei
|
09. 03, 2015. Thursday 12:52
-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email:yogaesoteric@outlook.com
2.
andrei
|
09. 03, 2015. Thursday 12:51
-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: yogaesoteric@outlook.com
1.
andrei
|
09. 03, 2015. Thursday 12:49
-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: yogaesoteric@outlook.com
Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   

Video

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

V-ați asigurat culturile? Daunele au fost nelipsite pe plantațiile de viță de vie portaltoi în județul Timiș! 
Branislav Giurici ne recomandă Agra Asigurări! Contactează-i! https://www.agraasigurari.ro/

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Zsolt Tamássy

Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta AGRO EDMA, 2.500 ha: La discuit și fertilizat cu Massey Ferguson 8740S DYNA-VT şi 7726S DYNA 6 Trei lucrări dintr-o singură trecere cu discul Discordon DXRV II
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?