Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Vin chinezii în Europa!

Publicat: 10 februarie 2019 - 16:44
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

O nouă marcă de tractoare este pe cale să fie lansată luna aceasta la SIMA, expoziţia internaţională de agricultură de la Paris. Este vorba de Mancel, brand în umbra căruia se presupune că s-ar afla compania chineză YTO, parte a grupului Sinomach...

Deocamdată totul este oarecum învăluit în mister. Câteva reclame au apărut în mediul online, inclusiv a fost creată o pagină de Facebook cu numele de 'Mancel Tractors'. Din câte se pare, tractoarele ar urma să fie produse chiar în Franţa, la Saint-Dizier, unde YTO deţinea o unitate de producţie pentru transmisii şi cutii de viteze. De aici şi asocierea cu producătorul chinez.

Mancel_bDacă e să ne luăm după imaginile publicate inclusiv în materialele de promovare ale Salonului de la Paris, logoul noii mărci de tractoare este reprezentat de un cal pe fond roşu. Numele de Mancel vine de la franţuzescul "mancelle", acele curele din piele care atârnă de colierul din jurul gâtului cailor de tracţiune.

Potrivit informaţiilor vehiculate în presa franceză de specialitate, tractoarele Mancel vor fi echipate în proporţie de 80% cu componente europene şi pentru început vor exista trei modele, cu puteri între 110 şi 145 CP, având motoare adaptate la norma europeană de poluare Stage V. Producţia efectivă ar urma să înceapă undeva în primul trimestru al anului 2020.

La ultima ediţie Agritechnica, reprezentanţii YTO au vorbit deschis despre intenţia lor de a intra pe piaţa europeană. Mesajele au fost că nu doar caută în mod activ dealeri şi parteneri europeni, ci şi că vor să investit aproximativ 60 milioane de euro la fabrica din Saint-Dizier din Franţa, pe care chinezii au achiziţionat-o de la Argo Tractors în 2011, pentru a putea asambla acolo tractoare în viitor.

Vizualizat: 967 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken a expus pentru prima dată în România semănătoarea Solitair DT!

Aceasta este de fapt o combinaţie de semănat şi oferă mai multe avantaje fermierilor. În partea din faţă a semănătorii se află o greblă de nivelare, care are rolul de a uniformiza suprafaţa înainte de a plasa sămânţa în pământ. Tăvălugul cu anvelope, montat opţional, asigură în plus o mărunţire a solului în faţa sistemului de discuri Heliodor, care are rolul de a pregăti patul germinativ pe adâncimea de 10-12 cm, sau mai puţin, dacă este cazul. Îngrăşământul este depus cu precizie între două rânduri de seminţe cu ajutorul brăzdarelor cu discuri duble, la adâncimea de aplicare dorită, pentru o pornire mai bună în vegetaţie. Apoi, rola de tăvălugire cu anvelope asigură o reconsolidare uşoară a segmentului de sol în care secţia de semănat va depune cu foarte mare precizie sămânţa. În final avem un set de greble cu dinţi, ce au rolul de a împiedica formarea crustei. Capacitatea buncărului porneşte de la 3.400 litri şi poate ajunge până la 5.100 litri, cu posibilitatea separării materialului (40:60). „În funcţie de varianta de echipare, avem opţiunea Single Shot sau Double Shot, ceea ce înseamnă că fermierii pot aplica chiar trei tipuri de sămânţă diferite sau sămânţă şi îngrăşământ”, ne-a explicat Marian Gheorghe, Manager de vânzări Lemken România.

Tractoare cu și fără cabină pentru specificul Transilvaniei de la NHR Agropartners! Dicor Land, pentru prima dată la AGRARIA! Sigma România, pentru al doilea an consecutiv la AGRARIA!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?