Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Versiunea Mega a discului Swifterdisc

Publicat: 29 decembrie 2021 - 16:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Dezmiriştirea este una dintre cele mai importante operațiuni agricole care trebuie efectuată imediat după recoltare. Viteza şi randamentul acestei lucrări sunt date de performanţele utilajului.

Conceput pentru cele mai puternice tractoare de pe piață şi pentru a obţine un randament zilnic maxim, cultivatorul cu discuri Bednar Swifterdisc XE-Mega este disponibil acum şi cu lățimi de lucru de 16,4 m (XE16400 Mega) și de 18,4 m (XE18400 Mega).

Noile modele au la bază structura modelelor mai mici, deja existente pe piaţă. Principala diferență este reprezentată de puntea de transport în tandem (cu anvelope 710/50 R26.5) necesară pentru a susține transportul pe șosea al acestor utilaje impresionante, de 18,7 tone la versiunea de 16,4 m și de 21 tone la discul de 18,4 m.

 Foto 1 Bednar_swifterdisc_xe_18400_mega_6_b


Alegeți discurile de care aveți nevoie


Discurile late de la Bednar pot fi folosite pentru o gamă largă de operaţiuni, inclusiv pregătirea patului germinativ sau dezmiriştire. Adâncimea de lucru variabilă, de la 2 până la 14 cm, se realizează cu ajutorul unor secțiuni de discuri montate pe cadre laterale pliabile. Discurile au grosimea de 5 mm şi sunt disponibile în variantele cu diametrul de 520 mm și 560 mm.

Pentru dezmiriştire, Swifterdisc XE Mega pot fi echipate cu discuri zimțate, agresive, care asigură tăierea solului, amestecarea şi încorporarea resturilor vegetale. Tăvălugii din spate compactează și închid profilul solului pentru a reduce pierderile de apă şi totodată stimulează germinarea seminţelor de buruieni și a semințelor de cereale nedorite.

 Swifterdisc XE Mega_b


Sistemul X-Precise


Dispunerea în formă de X a secțiunilor de discuri elimină derapajul lateral al utilajului şi permite ghidarea precisă a cultivatorului în spatele tractorului. De asemenea, discul central reduce riscul de formare a crestelor.

Varianta cu lățimea de lucru de 18,4 metri este pregătită pentru sistemele agricole cu trafic controlat (CTF).

Capacitatea de lucru este de până la 230 ha/zi, iar necesarul de putere al tractorului este de 550-620 CP pentru versiunea de 16,4 m și de 580-620 CP pentru modelul cu lăţimea de 18,4 m.

 

Adâncime constantă de lucru


Prelucrare uniformă a profilului de sol se realizează prin distribuţia uniformă a greutăţii pe ambele cadre ale secțiuniilor laterale de discuri, pliabile şi nedivizate şi prin plasarea punţii tandem în faţa utilajului. Designul structural al mașinii a permis reducerea numărul de cilindri hidraulici, precum şi a punctelor de lubrifiere.

În ciuda lăţimii sale, cultivatorul Swifterdisc XE MEGA este ușor de manevrat chiar și la capătul parcelei. Utilajul se rotește uşor, cu ajutorul tăvălugului cu role din spate, a roților pivotante de susținere din față și a axei de transport. Această construcţie elimină sarcina negativă de pe cârlig și preia sarcina de pe tractor atunci când utilajul întoarce.

 xe-18400-mega_johndeere_dji_0233_b


DIMENSIUNI OPTIME ÎN TRANSPORT


Pentru deplasarea pe şosea, roţile din spate ale utilajului devin roţi de transport. Ambele variante se pliază la o lăţime de 3 m și o înălțime de 4 m. Lungimea de transport a modelului de 16,4 m este de 8,5 m iar a variantei de 18,4 m este de 12 m.

 

un articol de

GHEORGHE GHIȘE

Vizualizat: 791 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?