Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Vermande a ajuns în România

Publicat: 28 februarie 2017 - 21:08
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Lider mondial în producția de mașini pentru castrat porumbul, compania franceză Vermande a intrat, din acest an, și pe piața din România. Deocamdată sunt prezenți prin distribuitorul ZG Raiffeisen. În 2016, au vândut deja trei utilaje unor ferme din Călărași și Brăila, iar în acest an sunt negociate livrări de utilaje noi către fermieri din Ialomița și Brăila, dar și către companiile producătoare de semințe de porumb.

Aproximativ 75 la sută din cifra de afaceri vizează exportul. Piețele de export sunt Rusia, Ucraina, Ungaria, Mexic, Chile, Indiile de Vest, Africa de Sud, China, Polonia, Turcia, Slovacia, Austria și Spania.

În demonstrații, la AgriPlanta - RomAgroTec
Compania oferă cinci modele de mașini pentru castrat porumbul, cu lățimi de lucru până la 12 rânduri. Alte două modele sunt pentru viticultură. Vermande este recunoscută la nivel internațional pentru versatilitatea utilajelor sale, echipamentul de castrat fiind foarte ușor de transformat în mașină de erbicidat. Cel mai mare model este 12R, cu o lățime de lucru la erbicidare de 24 m și un bazin de 1.600 litri.
Din luna martie a.c. va intra în portofoliu o nouă versiune a mașinii autopropulsate, cu o lățime maximă de lucru de 36 m și cu un bazin pentru erbicid de 2.000 litri.
În lucru este și prototipul unei mașini de recoltat știuleți, care va fi disponibilă din 2018. Tot pentru anul viitor vor pregăti și o prășitoare mecanică pentru porumb, momentan făcându-se teste cu aceasta în plantațiile viticole. Utilajul va putea fi întrebuințat și la aplicarea îngrășămintelor.
Foarte important este faptul că Vermande construiește mașini la cererea clienților, după nevoile acestora, dar adaptează și echipamente specifice pentru viticultură sau culturi speciale precum tutun sau zmeur.
Tehnica Vermande va putea fi văzută în demonstrații la Fundulea, la expoziția AgriPlanta - RomAgroTec 2017.

Trecutul și prezentul Vermande
Istoria Vernande a început în anul 1954, când tatăl actualului director general, Jean-Luc Vermande, a înființat firma, inițial fiind specializată în construcția mașinilor destinate plantațiilor viticole. Între anii 1970 și 1980, odată cu dezvoltarea și cu extinderea suprafețelor cultivate cu porumb, s-a schimbat direcția către producerea de mașini de castrat porumbul.
În prezent, Vermande este o afacere de familie, ajunsă la a treia generație. Acum, în cadrul firmei mai lucrează soția directorului general, Colette, dar și cei doi fii ai lor: Arnaud conduce departamentul cercetare-dezvoltare, iar Renaud este director de vânzări. Compania are 25 de salariați, dintre care patru lucrează în departamentul de cercetare.
Fabrica este situată în Franța, la Clairac, având o suprafață de 7000 mp. Anul trecut a început extinderea capacității de producție cu încă 2000 mp pentru contrucția mașinilor de recoltat porumb și pentru mașinile mari. În prezent, capacitatea fabricii este de până la 150 de mașini pe an.

Investiții în procesul de producție
Vermande a vrut independență și control asupra procesului de producție și a investit permanent în dotarea tehnică a fabricii și în capacitățile de producție. Spre exemplu, pentru linia de fabricație a șasiului au o mașină de 3 milioane de euro. Anual investește un milion de euro în capacitățile de producție și în cercetare. Utilajele sunt fabricate în întregime în Clairac, cu excepția motoarelor (de la Deutz) și a roților. Inclusiv cercetarea și îmbunătățirea utilajelor se face în cadrul Vermande.

 


PREZENȚA PE PIAȚA AUTOHTONĂ
Piața românească de mașini pentru castrat porumbul este mică în România. Anual, sunt vândute între 15 și 20 de utilaje de acest tip. De aceea, Vermande a ales varianta distribuitorului ZG Raiffeisen, care are o rețea cu cinci puncte de lucru în Constanța, Brăila, Tulcea, Prahova și Teleorman. În România dețin și un stoc de piese de schimb, depozitat în București, cu produse în valoare de 10.000 de euro. O piesă care nu există în stoc poate ajunge în maxim 24 de ore de la producător la fermier. În România, Vermande vrea să devină lider de piață în câțiva ani, fără a-și fixa momentan ținte de vânzări.
Pentru a urmări mai ușor activitatea companiei, fermierii se pot „împrieteni” pe facebook cu Vermande România (www.facebook.com/Vermande.Romania). Iar pagina web www.vermande.fr urmează să fie tradusă și în limba română, în prezent fiind disponibilă numai varianta în limba franceză.
Detalii despre produsele Vermande pot fi obținute la telefon +40 760 120 459 sau la e-mail: vermande@vermande.fr.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 3 (186) din 15-28 februarie 2017

 

 

 

 

 

 

 

Vizualizat: 1007 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?