Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Verificarea maşinilor de stropit va fi obligatorie

Publicat: 31 mai 2012 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Până la data de 26 noiembrie 2016, toate echipamentele de stropit aflate în folosinţă trebuie să fie verificate în conformitate cu Directiva 2009/128/EC privind utilizarea durabilă a pesticidelor. Aceasta a fost principala temă a discuţiilor celei de-a patra ediţii a “Workshop-ului European privind Procedurile de Standarnizare şi Inspecţie ale Maşinilor de Stropit în Europa“, organizat în perioada 27-29 martie a.c., în Italiaa

Click pe poza pentru galerie!

Planul Naţional de Acţiune (PNA) pentru utilizarea durabilă a pesticidelor stabileşte toate detaliile necesare implementării Directivei la nivel naţional, ţinând cont de specificul fiecărui stat. Spre exemplu, în Germania, PNA urmăreşte: reducerea riscurilor de poluare a mediului cu până la 25% până în 2020, reducerea sub 1% a cantităţii maxime de reziduuri în produsele agricole, limitarea utilizării pesticidelor la minimul necesar şi creşterea utilizării metodelor preventive şi non-chimice.

În Olanda, organizaţia fermierilor a fost cea care a cerut şi a impus efectuarea obligatorie a verificărilor maşinilor de stropit, iar testarea echipamentelor rămâne în continuare o parte foarte importantă a licenţei de producător agricol.

În cadrul reuniunii din Italia, au avut loc discuţii referitoare la intervalul de timp dintre inspecţii şi testarea echipamentelor noi, cu posibiulitatea ca fiecare stat membru să-şi definească propriile intervale. S-a discutat, de asemenea, modul de implementare a inspecţiilor obligatorii în concordanţă cu directivele europene şi procedura de testare a echipamentelor nou fabricate înainte de livrarea la beneficiar.

În ultima zi a workshop-ului s-a abordat problema stabilirii unui sistem de certificare în fiecare stat membru care să permită recunoaşterea lor reciprocă.

Participanţii au propus crearea unei baze de date europeană care să cuprindă centrele de testare autorizate şi inspectorii autorizaţi pentru verificarea maşinilor de stropit, pornind de la exemplul Italiei.

Mihaela NAGY
Sorin-Tiberiu BUNGESCU


SITUAŢIA LA NIVEL EUROPEAN

- 14% dintre statele membre nu au implementat Directiva 128;
- nu există o evidenţă exactă a numărului de maşini de stropit (Olanda fiind singurul stat care are deja o situaţie clară);
- 10 state au prelungit intervalul de verificare la 5 ani;
- toate statele membre prevăd obligativitatea verificării maşinilor de stropit până cel târziu în 2016;
- doar Luxemburgul, Suedia şi Italia acordă finanţări pentru înfiinţarea centrelor de testare.

Vizualizat: 647 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!